Salvador Dalí-műveket loptak

2020. február 1., szombat, Magazin

Salvador Dalí mintegy tíz műalkotását, javarészt bronzszobrokat loptak el csütörtökre virradóra egy stockholmi galériából.

  • Fotó: Ali Lorestani / AFP
    Fotó: Ali Lorestani / AFP

A tolvajok, akik a rendőrség szerint legalább ketten voltak, az üvegajtót betörve jutottak be az Östermalm városrészben lévő Couleur Galériába, ahol tíz napja voltak kiállítva a Svájcból kölcsönkért művek. Az időszaki tárlat szombaton zárult volna. A riasztó hajnali 4-kor szólalt meg, a rendőrség hamar a helyszínre érkezett, de addigra a betörők elmenekültek.

Az ellopott műalkotások értéke 200 ezer svéd koronától 500 ezer koronáig terjed. Az eltűnt művek közül néhány a szürrealista katalán festő és szobrász híres olvadó zsebóráját ábrázolja.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesznek-e újabb szigorítások a koronavírus-járvány miatt Romániában?
eredmények
szavazatok száma 207
szavazógép
2020-02-01: Magazin - :

Ismeretlen filmanyag az 1920-as évek Magyarországáról

Egy órányi ismeretlen filmanyag került elő a húszas évek Magyarországáról; a tekercseket a Budapesti Klasszikus Film Maraton szakmai programján mutatta be a holland filmarchívum.
2020-02-01: Magazin - :

Módosítják a Miatyánkot

A húsvéti ünnepek után teszi közzé a Vatikán a Miatyánk módosított szövegét, az új imádságot pedig hivatalosan az advent első vasárnapján tartott szentmisén fogja először használni az olasz katolikus egyház a liturgiában – írja a repubblica.it. A változás kizárólag az imádság hatodik kérését érinti, amely eddig így hangzott: „és ne vígy minket kísértésbe”. Az új verzió a következő: „és ne engedd, hogy kísértésbe essünk”.