Hogyan lehet nyereségessé tenni a rettegést?

2020. február 8., szombat, Kitekintő

A híradók egyre ijesztőbbek. A kínai koronavírus miatti halálesetek száma meghaladta a több százat. Senki sem képes elvégezni egy egyszerű számítást. Az összes megbetegedésből csak 2 százalék halálos. Arról nem is beszélve, hogy Vuhanban jegyre adják az influenza elleni szereket.

Hupej régióban óriási sorokat kell kiállni egy egyszerű aszpirinért. A lázcsillapítókat adagolják. Vuhan város gettónak tűnik. Egyetlen 40 év alatti sem halt meg. Az úgynevezett karantén alá vont területen élő lakosság immunrendszere a rossz táplálkozás miatt sérülékeny. De erről sehol sem beszélnek. Senkinek sem érdeke rámutatni az okokra. A hiányosságokból könnyebb pénzt szerezni.

Ez egy üzleti lecke. Amikor nincs pénzed, háborút provokálsz, hogy fegyvereket adhass el. Amikor a gyógyszerek a raktárakban hevernek, felerősíted a félelmet. A média olyan, mint a bordélybeli hölgy. Mindig készen áll. Tudja, hogy lehet nézettséggé alakítani a katasztrófát.

A túlélési vágy a fő emberi igény.

 

A félelmek kezelése

Roger Muchielli kommunista tisztecske (aki igazi háborús iskolát indított) tanításai szerint, vannak technikák a lakosság felforgató tevékenységgel történő kábítására, és ezek segítenek hasznot húzni a tömegek manipulálásából. De erről nem tanítanak a félelmeket racionalizáló iskolákban. A Frankfurti Iskola által kibocsátott elismerő oklevelekkel rendelkező professzorok a világ vezetését szolgáló új mechanizmusok elrejtésére, nem pedig a leleplezésére tesznek erőfeszítéseket.

De egyesek, talán, meg akarják érteni a kollektív félelmeket kezelők mozgatórugóit. Ki a hirtelen felbukkant új válság kezdeményezője? Kinek használ? Milyen társadalmi drogot használ? Még csodálkoznak, hogy kábítószerezés után az áldozat belemegy az erőszakba? Egy sor választ az új „business oriented” vezetők fő könyvében lehet megtalálni.

 

A felforgató tevékenység céljai

Érdekes megnézni, mi áll a Felforgatás című könyvben. Mindenekelőtt a társadalmi kohézió lejáratása és lerombolása a társadalom alapját képező értékekkel szembeni bizalmatlanság létrehozásával. Másodsorban: érd el a társadalmi értékeket magukénak valló egyéneknél, hogy bűnösnek érezzék magukat. (Más szavakkal, mi értelme ellenállni, mert mindenképpen elszigetelnek.)

A felforgatás harmadik útjának a meglévő intézmények gyengítése a célja, ugyanakkor hozzájárulnak ahhoz, hogy megerősödjön a társadalom antagonistáinak a befolyása. Ebben az esetben az orvosi pszeudovilágé. Azoké, akik jelentős hasznot húznak az általános félelemből.

A félelemmel bűvészkedők negyedik és utolsó célja a legitim hangok semlegesítése a felforgató ügynökök beszivárogtatásával.

 

Minden propaganda révén történik

Kíváncsiak arra, hogy hány honlap vette át Adrian Streinu-Cercel, a jelenlegi Románia legképzettebb virológusának nyugalomra intő szavait? A külföldön hosszú időt eltöltött professzor egy egyszerű pasztillát javasol a házi orvos által kimutatott influenzára.

A klasszikus influenza terjedésének csökkentésére az otthonmaradás és lázcsillapító szedése a legegyszerűbb módszer, amit még a falusi bába is ismer. Ki küldözgeti ide-oda a pácienseket? Mert biztos, hogy nem a citruskereskedők, akik a téli időszakban amúgy is eladási csúcsokat döntenek.

 

Valaki érdekelt a feszült helyzet fenntartásában

A képzett nép nehezebben manipulálható. A tanult ember tudja, hogy szakszerű kezeléssel az influenza hét nap alatt elmúlik, kezelés nélkül a gyógyulás ideje egy hét. Vajon az interneten számolatlanul megjelent kuruzs­lók – akik mindenféle gazok és rovarok rágcsálását javasolják – unalmukban vagy pénzügyi megfontolásokból teszik ezt?

Az egyszerű embernek megvannak a maga hagyományos bajai. Amikor a mindennapi félelmekhez hozzácsapják még a meglepetésszerű rettegéseket, a tévékben pedig apokalipszisről beszélnek, mit tesz az ember? Lerohanja a gyógyszertárakat, mert mi van, ha mégis bekövetkezik? Ion Creangă zseniális volt. Előre látta a mai pszichológiai állapotokat. Az Emberi ostobaság meséjében a lány hirtelen azt mondja az anyjának, hogy meg fog halni a kisgyermeke. A kémény alatt alszik. A kiságya felett pedig ott van a sótömb. Ha a macska ledönti, megöli a gyermeket. A nagy­anya ahelyett, hogy elhárítaná a veszélyt, beletörődve azt válaszolja: „látszik, hogy meg vannak számlálva a kicsike napjai!”

 

A fejben kezdődik a baj

Egy magát a vörös pestis (utalás a Szociáldemokrata Párt elleni szlogenre – a szerk.) létezéséről meggyőző népben sokkal nagyobb a hajlandóság sok pénzt költeni csodaszerekre. A gyógyszergyártók hirtelen megéheztek. És beindítottak egy válságot, hátha-hátha kipréselnek még egy kis pénzt az újonnan kitalált félelemből. Itt a világvége, mondják a propaganda siratóasszonyai. A feszültség nő. A pánik nyilvánvalóvá válik. Ki foglalkozik ilyenkor azzal, hogy az európai a Nagy Inkvizíció óta nem eszik kígyókat vagy denevéreket?

A zaj fülsiketítő. A káosz uralkodik. A nagytermelők feltűrik az ingujjukat és előkészítik a bankszámláikat. A világnak a feje beteg, nem a teste.

Marius Ghilezan (România liberă / eurocom.wordpress.com)

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4152
szavazógép
2020-02-08: Kitekintő - :

Miért szeretjük a világvégét

„…hatalmat kaptak a Föld negyedrésze felett, hogy háborúkkal, éhínségekkel, járványos betegségekkel és vadállatokkal gyilkolják az embereket.” (Jel. 6:8)
2020-02-08: Máról holnapra - Mózes László:

Ludovic Orban majdnem örök

Ludovic Orban magatartása kevésbé jellemző a politikusokra. Ő ugyanis most úgy futamodik neki a második kormányalakítási kísérletnek, hogy közben esze ágában sincs kormányozni. Újólag is bukni kíván, csupán azért, hogy valahogy kiizzadják az előrehozott választások kiírását. Vissza a választókhoz! – hirdeti harsányan a jelenlegi liberális doktrína, nem mintha belátták volna, hogy szavazóik óhaja számukra parancs, hanem mert pillanatnyi érdekeik ezt kívánják.