Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

AsztaliteniszA kézdivásárhelyiek jutottak legtovább

2020. február 10., hétfő, Sport

Péntektől vasárnapig Buzău adott otthont az ifjúsági II-es asztaliteniszezők csapatbajnokságának, amelyen a megyeszékhelyi Sepsi ISK két, míg a kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK egy csapattal képviseltette magát. A viadalt a céhes városbeliek zárták jobb eredménnyel, miután Kerekes Barnabás fiúegyüttese az elődöntőbe jutásért harcolt.

A kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK csapata – Ionuț Chelmuș, Canea-Kocsis András és Andrei Miron – két győzelmet és egy vereséget összegzett a csoportkörben, miután 3–0-ra nyert a Sepsi ISK és a Bukaresti Stirom ellen, illetve 3–1-re kikapott a Craiovai ISK-tól. A legények csoportmásodikként jutottak a 16-os főtáblára, ahol sima diadallal kezdték menetelésüket, 3–0-ra legyőzve a Voința Câmpulung II. számú alakulatát. Az elődöntőbe jutásért vívott párharcban, a Konstancai SPL-lel szemben azonban megtorpantak Kerekes Barnabás tanítványai, akik 3–1-re alulmaradtak.

A Sepsi ISK fiúcsapata 3–0-s vereséggel kezdett a kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK ellen, majd 3–2-re kikapott a negyedik favoritként számontartott Craiova együttesétől. A sepsiszentgyörgyiek megnyerték harmadik csoportmeccsüket, miután 3–1 verték a fővárosi Stirom gárdáját. A főtáblára jutásért a Bokor Zoltán, Urus Kristóf, Jakabos Andor és Lukács Balázs összeállítású gárda két és fél órás maratoni csatát vívott a Bukaresti CSTA II. csapata ellen, amelyet 3–2-re megnyert. A főtáblás küzdelem első körében a Besztercei MSK-val találkoztak a legények, s kemény csata után 3–1 arányban maradtak alul. A Tóth Vivien, Dénes Anna, Boér Anita és Raluca Isar alkotta lányegyüttes 3–2 arányban veszítette el Rm. Sărat ellen az első csoportmeccsét, majd játék nélkül nyert a második körben, viszont a harmadik fordulóban 3–0-ra kikapott a Nagykárolyi MSK-tól, és utolsó lett a négyesében, így nem jutott tovább.
 

Sikeres Bacon Kupa

Szombaton a nagybaconi általános iskola adott otthont a megyei asztalitenisz Bacon Kupa 14. kiírásának. A viadalon Háromszék tizenkét településéről (Kurtapatak, Esztelnek, Sepsi­szentgyörgy, Szentiván­laborfalva, Mikóújfalu, Málnásfürdő, Nagybacon, Barót, Vargyas, Olasztelek, Felsőrákos, Nagyajta) összesen 32 versenyző állt asztalhoz a két kategóriában. Eredmény: v 50 év alatt: 1. ifjú Pethő Mihály (Felsőrákos), 2. Oláh Olivér (Sepsiszentgyörgy), 3. Bartha Zsolt (Nagyajta), 4. ifjú Bartha László (Kurtapatak), 5. Elekes Hunor (Kurtapatak) v 50 év fölött: 1. Bartha István (Nagyajta), 2. Könczey József (Esztelnek), 3. Szakács Sándor (Sepsiszentgyörgy), 4. idős Pethő Mihály (Felsőrákos), 5. Elekes Csaba (Kurtapatak).

A jó és színvonalas megmérettetést hozó kupaverseny legfiatalabb résztvevője a mindössze 13 esztendős Mihály Gábor (Nagybacon), míg a legidősebb indulója a 66 éves Bogyó János (Málnásfürdő) volt. A szervezők köszönik Bardocz Csaba, Kiss Ferenc, Bocskor László és Bartha László támogatását, hiszen segítségük nélkül nem jöhetett volna létre a hagyományos viadal újabb kiírása. (tibo)

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a koronavírus miatt elrendelt hatósági intézkedésekről?
eredmények
szavazatok száma 2230
szavazógép
2020-02-10: Sport - :

Románia lemarad a döntőről (Tenisz, Fed-kupa)

A kolozsvári BT Arénában rendezték a Románia–Oroszország női tenisz Fed-kupa-mérkőzéseket. Az összecsapást az orosz teniszezők kiélezett csatában nyerték meg, miután szombaton a páros összecsapáson három szettben győztek. Utolsóként az amerikai női válogatott jutott be a döntőbe, mivel a selejtezőben nagy csatában legyőzte a vendég letteket.
2020-02-10: Sport - :

Népszerű volt az idei téli rali (Autósport)

Február első hétvégéjén motorzúgástól volt hangos Kommandó és környéke, mivel Háromszék legmagasabban fekvő települése adott otthont a hagyományos és nagy érdeklődésnek örvendő Winter Rally Covasna tizenharmadik kiírásának. Az esemény szervezői szerint a háromnapos viadalt a világháló révén 71 országban követték.