Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Teremlabdarúgás, Román KupaSzékely derbi a negyeddöntőért

2020. február 10., hétfő, Sport

A céhes városbeli KSE Futsal együttese ma 18 órától a Székelykeresztúri Egyesülés csapatával találkozik a teremlabdarúgó Román Kupa nyolcaddöntőjének mai játéknapján.

  • Fotó: Tofán Levente
    Fotó: Tofán Levente

Hargita megye futsalbajnoka, a Székelykeresztúri Egyesülés a kupasorozat első körében 14–2 arányban lépte túl a másodosztályos Luceafărul Buzău csapatát, és a decemberi sorsoláskor pechjére – vagy éppen szerencséjére – a céhes városbeli KSE Futsal alakulatát kapta meg ellenfélül a nyolcaddöntőben. A II. liga rájátszásában érdekelt kézdivásárhelyi gárda a Román Kupa csak ezen szakaszában kapcsolódott be a küzdelembe, és Gazda József játékosai megpróbálják beverekedni magukat a küzdelemsorozat negyeddöntőjébe. Mindkét csapat már túl van idén egy-egy hivatalos mérkőzésen: a háromszéki gárda 7–2 arányban kapott ki a Lucefărul vendégeként a másodosztályos pontvadászat playoffjának első körében, míg a keresztúriak 8–1-re verték a Székelyudvarhelyi UH csapatát a Hargita megyei teremlabdarúgó-bajnokságban. A székely derbi nyertese a Román Kupa következő fordulójában az élvonalban szereplő FK Székelyudvarhely gárdájával találkozik, amely szombaton 12–5-re győzedelmeskedett a Futsal Ceahlăul Piatra Neamț otthonában.

„Győzni megyünk Székelykeresztúrra, és mindent meg akarunk tenni, hogy bekerüljünk a sorozat legjobb négy csapata közé. Ehhez előbb hétfőn kell nyernünk, majd az Udvarhelyt is meg kell vernünk. Készen állunk a harcra, sikerre éhes a csapat. Nem lesz könnyű dolgunk az Egyesülés ellen, hiszen a hargitai csapatban több, egykoron az élvonalbeli futsalbajnokságban megfordult játékos kergeti a labdát” – nyilatkozta érdeklődésünkre Gazda József, a kék-fehérek edzője.

Szombaton két székely csapat számára ért véget a küzdelem: a Marosvásárhelyi VSK-nak esélye sem volt a címvédő Călărași együttesével szemben, miután 8–2-re kapott ki, míg a Gyergyóremetei Kereszthegy 5–2-re veszített az I. ligában szereplő Temesvári Informatika ellen.

A vasárnapi hargitai rangadó, a Gyergyószentmiklósi Inter és az I. liga címvédője, a Csíkszeredai Imperial Wet közötti találkozó lapzárta után ért véget, a tegnapi játéknap másik mérkőzésén azonban a Fortius 2014 Buzău 3–10 arányban kikapott a Kolozsvári Clujanától.

A nyolcaddöntők további meccsei: ma 18 órától Székelykeresztúri Egyesülés–KSE Futsal, 20 órától Jászvásári Poli Futsal–Galaci United, kedden 18 órától West Déva–Dévai Auto­bergamo. (tif)

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a koronavírus miatt elrendelt hatósági intézkedésekről?
eredmények
szavazatok száma 2459
szavazógép
2020-02-10: Sport - :

Ellenfelére akadt a Kézdivásárhelyi SE (Női kosárlabda)

Ellenfelére akadt a Kézdivásárhelyi SE csapata, és megszakadt az öt mérkőzése tartó veretlenségi sorozata, miután Farkas Alpár tanítványai szombaton 72–47-re kikaptak a Konstancai Phoenix vendégeként a női kosárlabda Nemzeti Liga középszakasza B-csoportjának 7. fordulójában. A céhes városbeli kék-fehérek ezen kudarc ellenére is vezetik a hétcsapatos csoportjukat.
2020-02-10: Világfigyelő - :

Továbbra is Kijeven múlik a jó viszony (Ukrán nyelvtörvény)

Továbbra sem a magyar kormányon múlik, hogy visszatérjenek a jó magyar–ukrán viszonyhoz – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton az ukrán nyelvtörvény ügyében.