Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Ketten a rektori címért

2020. február 11., kedd, Belföld

Daniel David pszichológus és Ioan Chirilă ortodox teológus pályázik a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem rektori tisztségére.

  • Forrás: cazareclujnapoca.ro
    Forrás: cazareclujnapoca.ro

Az egyetem honlapján elérhető adatok szerint mindkét jelölt jelenleg is tagja az intézmény vezetőségének. A tanintézet jelenlegi rektora, a Román Akadémia elnökévé is megválasztott Ioan Aurel Pop történész kitöltötte a két mandátumát, és a törvény értelmében harmadik mandátumot nem vállalhat. A március 3-án tartandó rektorválasztáson az egyetem oktatói és a diákok képviselői adhatják le szavazatukat. A két új jelölt közül a 47 éves Daniel David az elmúlt négy évben az intézmény kutatásért, versenyképességért és tudományos publikációiért felelős rektorhelyettese volt, az 58 éves Ioan Chirilă az elmúlt nyolc évben az egyetem döntéshozó testületét, a szenátust vezette.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a koronavírus miatt elrendelt hatósági intézkedésekről?
eredmények
szavazatok száma 2459
szavazógép
2020-02-11: Belföld - :

Színes tervek a tavaszi ülésszakra (RMDSZ-prioritások)

Gyermekközpontú oktatást, több támogatást a családoknak, zöldebb, modernebb településeket, több segítséget a kezdő vállalkozóknak, méltányosságot, hatékony közigazgatást – ezek az RMDSZ parlamenti prioritásai a 2020-as tavaszi ülésszakra a szövetség tegnapi közleménye szerint. Az oktatásra vonatkozó rendelkezéscsomagot döntő házként fogadta el tegnap a szenátus. A törvénycsomag nemcsak a romániai magyar oktatásra vonatkozik, hanem a teljes a rendszert is érinti.
2020-02-11: Belföld - :

Keresztbe tettek a szenátorok

Elutasította tegnap a szenátus a 2020/1-es, az adóügyi módosításokról rendelkező sürgősségi kormányrendeletet törvényerőre emelő tervezetet.