Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Keresztbe tettek a szenátorok

2020. február 11., kedd, Belföld

Elutasította tegnap a szenátus a 2020/1-es, az adóügyi módosításokról rendelkező sürgősségi kormányrendeletet törvényerőre emelő tervezetet.

A felsőház szavazott elsőként ebben a kérdésben, a végső döntés a képviselőházé lesz. A rendelet értelmében többek között befagyasztanák a közméltóságok járandóságát, és 2021. január elsejéig elhalasztanák a közigazgatási törvénykönyv 200. cikkelyének gyakorlatba ültetését, amely külön nyugdíjat biztosítana a polgármestereknek, alpolgármestereknek, megyeitanács-elnököknek és -alelnököknek. A jogszabály ugyanakkor a rendőrök, katonák és belügyi civil alkalmazottak alapbérének, illetve zsoldjának növekedéséről is rendelkezik.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a koronavírus miatt elrendelt hatósági intézkedésekről?
eredmények
szavazatok száma 2385
szavazógép
2020-02-11: Belföld - :

Ketten a rektori címért

Daniel David pszichológus és Ioan Chirilă ortodox teológus pályázik a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem rektori tisztségére.
2020-02-11: Belföld - :

Tervezetek futószalagon

Közel ötven törvénytervezetet fogadtak el hallgatólagosan a szenátus tegnapi ülésén. Az egyik értelmében anyagi támogatásba részesítenék a dolgozni visszatérő szülőket, hogy dadust alkalmazhassanak gyermekük mellé.