Tervezetek futószalagon

2020. február 11., kedd, Belföld

Közel ötven törvénytervezetet fogadtak el hallgatólagosan a szenátus tegnapi ülésén. Az egyik értelmében anyagi támogatásba részesítenék a dolgozni visszatérő szülőket, hogy dadust alkalmazhassanak gyermekük mellé.

  • Forrás: surorilecalatoare.ro
    Forrás: surorilecalatoare.ro

A támogatás összegét a család nettó jövedelmének függvényében szabják meg, de nem lehet több 150 eurónál gyermekenként. Egy hasonló tartalmú törvényjavaslat havi járulékban részesítené azokat a nagyszülőket, akik unokáikra vigyáznak. A járulék összege megegyezne a szülők mielőbbi munkába állását ösztönző fizetéskiegészítés összegével. Egy másik tervezet különféle adókedvezményekben részesítené a külföldről hazatérő román állampolgárokat, egy további pedig engedélyezi a polgári házasságkötést kertekben, parkokban, múzeumokban vagy más szabadtéri helyszíneken. Minden esetben a végső döntés a képviselőházé.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesznek-e újabb szigorítások a koronavírus-járvány miatt Romániában?
eredmények
szavazatok száma 286
szavazógép
2020-02-11: Belföld - :

Keresztbe tettek a szenátorok

Elutasította tegnap a szenátus a 2020/1-es, az adóügyi módosításokról rendelkező sürgősségi kormányrendeletet törvényerőre emelő tervezetet.
2020-02-11: Közélet - Kisgyörgy Zoltán:

Téltemetés Szentivánlaborfalván

A régi időben is farsangoltak, volt maszkajárás februárban – mondták a helybeliek. Ki-ki maradt, de most a fiatalok felújították a hagyományt. A Szentivánlaborfalvi Ifjak Egyesülete, a SZIA csoport volt a kezdeményező élén ifj. Pakucs Tamással, ők újabban az ikertelepülés közösségét megmozgató rendezvények szervezését is felvállalták.