Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Ismét hírtévét bírságoltak

2020. február 12., szerda, Belföld

Tízezer lejre bírságolta a Realitatea Plus televíziót az Országos Audiovizuális Tanács a hiteles információszolgáltatás szabályának megszegéséért egy erdélyi tulajdonvitával kapcsolatos adásban.

  • Fotó: Realitatea.net
    Fotó: Realitatea.net

Az testület szerint az Octavian Hoandră által moderált műsorban azt állították, hogy Erdélyben az úgynevezett visszaszolgáltatások során olyan magyar „grófok” örökösei javára állították vissza a tulajdonjogot, akik „háborús bűnösök” voltak és „részt vettek az észak-erdélyi mészárlásokban”, a meghívottak meghívottjai pedig azon véleményüknek adtak hangot, hogy a kérések mögött tulajdonképpen Magyarország azon szándéka áll, hogy megszerezze Erdélyt. Elhangzott továbbá, hogy a korrupt bírók Erdély területének 80 százalékát eladták, de bizonyítékokkal nem támasztották alá ezen állításaikat. A stúdió képviselői azzal védekeztek, hogy „a meghívott ügyvédek azt állították, hagy vannak bizonyítékaik”.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a koronavírus miatt elrendelt hatósági intézkedésekről?
eredmények
szavazatok száma 2459
szavazógép
2020-02-12: Belföld - :

Többet érnek az utalványok

Döntő házként elfogadta tegnap a képviselőház azt a törvénytervezetet, amely a jelenlegi 15,18 lejről 20 lejre emeli az élelmiszer-utalványok értékét.
2020-02-12: Belföld - :

Adómentesség az újságíróknak

Döntő fórumként megszavazta tegnap a képviselőház, hogy az újságíróknak nem kell fizetniük személyi jövedelemadót. Az előző kormánypárt által kezdeményezett jogszabályt még Klaus Iohannis államelnöknek is ki kell hirdetnie ahhoz, hogy hatályba lépjen.