Lakásokat vásárol a városháza

2020. február 13., csütörtök, Közélet

Szükséglakásokat vásárol a sepsiszentgyörgyi önkormányzat azért, hogy ideiglenesen bérbe adja azoknak a helybelieknek, akiknek az otthonuk hasznavehetetlenné vált. Ilyen jellegű kérés több is volt az utóbbi időben, azért döntött úgy a városháza, hogy a szabad piacról, az eladásra kínált ingatlanok közül vásárol.

  • Fotó: Albert Levente
    Fotó: Albert Levente

Tóth-Birtan Csaba alpolgármester közlése szerint egyelőre egyetlen kétszobás tömbházlakást sikerült megvenni – a 39 négyzetméteres ingatlanért 129 ezer lejt fizettek ki a tulajdonosnak –, de szándékukban áll továbbiakat is beszerezni. Az elöljáró azt is elmondta: első nekifutásra három lakást szerettek volna vásárolni, de az önkormányzat ezt csak hivatalos felértékelés után tudja megtenni, és mire ezek a szakértői munkák elkészültek, más vevők már megelőzték a városházát, a két lakás elkelt. (demeter)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesznek-e újabb szigorítások a koronavírus-járvány miatt Romániában?
eredmények
szavazatok száma 102
szavazógép
2020-02-13: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Hat családot kilakoltatnak

Egyelőre hat család kilakoltatásához rendelkezik bírósági ítélettel a sepsiszentgyörgyi önkormányzat, de 28 másik család is ugyanerre a sorsra juthat, ha nem törleszti felhalmozott adósságát. Mindannyian az Oltmező utcai szociális tömbházak bérlői, akiknek helyzetét évente újraértékeli az önkormányzat.
2020-02-13: Közélet - Bokor Gábor:

Újból közhasznú céget indítanának Kökösben

A közhasznú munkák elvégzéséhez újból saját céget indítana Kökös Polgármesteri Hivatala. A vállalkozás feladata főként a község arculatának rendben tartása lenne – tudtuk meg Silviu Taraș polgármestertől.