Újból közhasznú céget indítanának Kökösben

2020. február 13., csütörtök, Közélet

A közhasznú munkák elvégzéséhez újból saját céget indítana Kökös Polgármesteri Hivatala. A vállalkozás feladata főként a község arculatának rendben tartása lenne – tudtuk meg Silviu Taraș polgármestertől.

  • Akár a lakosság segítségét is kérhetik az út menti zöldövezetek karbantartásához
    Akár a lakosság segítségét is kérhetik az út menti zöldövezetek karbantartásához

A községháza korábban már működtetett hasonló céget. Akkor tízen dolgoztak a vállalatnál, elvégezték a közterületen lévő fák nyesését, karbantartották a zöldövezeteket, szükség esetén őrséget biztosítottak, de közintézmények kazánjainak fűtését is megoldották. Komoly tevékenységet végeztek tavaly, a bácsteleki áradás után napokon át hordták ki az iszapot az elárasztott ingatlanokból. A tevékenység hasznos volt a község számára, de nehézségekbe ütköztek a cég fenntartásában. Sok volt a kiadás a fizetésekkel, az áruforgalmi adó befizetésével, így tavaly szeptemberben fel kellett számolni a céget. Tíz személyt kellett elbocsátaniuk akkor. Egyúttal a zöldövezetek fenntartására fordított helyi adót is megszüntették.

Most három munkatárssal indítanák újra a közhasznú munkát végző vállalkozást. A közterületek, temető, sportbázis karbantartását mindenképp elvégeznék, de a falun belüli utak menti zöldövezetek rendben tartását is a leendő vállalkozásra bíznák. Ha utóbbi feladatot nem tudják ellátni, a lakosság segítségét fogják kérni, hogy a polgárok saját portájuk előtt tartsák rendben a zöldövezetet – vázolta Silviu Taraș.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1808
szavazógép
2020-02-13: Közélet - :

Lakásokat vásárol a városháza

Szükséglakásokat vásárol a sepsiszentgyörgyi önkormányzat azért, hogy ideiglenesen bérbe adja azoknak a helybelieknek, akiknek az otthonuk hasznavehetetlenné vált. Ilyen jellegű kérés több is volt az utóbbi időben, azért döntött úgy a városháza, hogy a szabad piacról, az eladásra kínált ingatlanok közül vásárol.
2020-02-13: Közélet - Bokor Gábor:

Gazdafórum Bodokon

Bodokon tartották meg az alsó-háromszéki és Olt menti gazdák év eleji fórumát. A Kovászna Megyei Szarvasmarha-tenyésztők Egyesülete által szervezett, a bodoki községháza és a Székely Gazdaszervezetek Egyesülete által támogatott rendezvényen több mint száz gazda vett részt, többségük szarvasmarha-tenyésztő.