Terjed az influenzaKényszerszünet több iskolában

2020. február 13., csütörtök, Közélet

A sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium két előkészítő osztályában, három negyedikben és egy hetedikben, a Református Kollégium teljes elemi tagozatán, a Váradi József Általános Iskola két hatodik és egy hetedik osztályában, a Plugor Sándor Művészeti Líceum román tannyel­vű előkészítő osztályában, a mikóújfalusi Fejér Ákos Általános Iskola első és harmadik osztályában, a csernátoni Bod Péter Általános Iskola teljes egészében szünetel ma az oktatás – közölte tegnap a megyei tanfelügyelőség.

  • A Plugor Sándor Művészeti Líceum egyik osztályában is szünetel a tanítás. Albert Levente felvétele
    A Plugor Sándor Művészeti Líceum egyik osztályában is szünetel a tanítás. Albert Levente felvétele

Az ország több megyéjében megjelenő influenzajárvány három hete megyénkben is érezteti hatását, a hetente jegyzett újabb felső légúti megbetegedések száma másfélszeresére növekedett, a napokban folyamatosan háromezer fölötti esetet regisztráltak. A gyorsteszt­tel végzett vizsgálat alapján hat esetben állapítottak meg grippevírus általi fertőzést. A szakemberek továbbra is a higiéniai szabályok betartására intenek, és arra, hogy lehetőleg kerüljük a tömeges rendezvényeket, a gyermekeket ne vigyük olyan közösségekbe, ahol nincs egészségügyi ellenőrzés, ha pedig bármilyen gyanúja felmerül az influenzafertőzésnek, azonnal forduljunk orvoshoz.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1319
szavazógép
2020-02-13: Közélet - :

Baleset az átjárón

Elütöttek egy gyalogost Sepsiszentgyörgyön a Váradi József utca aljában, a Kónya Ádám Művelődési Ház előtti átjárón csütörtök délután fél ötkor.
2020-02-14: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

160 éves a Székely Mikó Kollégium
A Székely Mikó Kollégium földszinti dísztermében ma 15 órától gróf Mikó Imre munkásságáról és közéleti szerepvállalásáról tudományos előadást tart Egyed Ákos akadémikus (Erdélyi Múzeum Egyesület, Kolozsvár) és dr. Somogyi Gréta, a Hadtörténeti Intézet szerkesztője Mikó Imre és Rhédey Mária levelezése címmel.