Terjed az influenzaKényszerszünet több iskolában

2020. február 13., csütörtök, Közélet

A sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium két előkészítő osztályában, három negyedikben és egy hetedikben, a Református Kollégium teljes elemi tagozatán, a Váradi József Általános Iskola két hatodik és egy hetedik osztályában, a Plugor Sándor Művészeti Líceum román tannyel­vű előkészítő osztályában, a mikóújfalusi Fejér Ákos Általános Iskola első és harmadik osztályában, a csernátoni Bod Péter Általános Iskola teljes egészében szünetel ma az oktatás – közölte tegnap a megyei tanfelügyelőség.

  • A Plugor Sándor Művészeti Líceum egyik osztályában is szünetel a tanítás. Albert Levente felvétele
    A Plugor Sándor Művészeti Líceum egyik osztályában is szünetel a tanítás. Albert Levente felvétele

Az ország több megyéjében megjelenő influenzajárvány három hete megyénkben is érezteti hatását, a hetente jegyzett újabb felső légúti megbetegedések száma másfélszeresére növekedett, a napokban folyamatosan háromezer fölötti esetet regisztráltak. A gyorsteszt­tel végzett vizsgálat alapján hat esetben állapítottak meg grippevírus általi fertőzést. A szakemberek továbbra is a higiéniai szabályok betartására intenek, és arra, hogy lehetőleg kerüljük a tömeges rendezvényeket, a gyermekeket ne vigyük olyan közösségekbe, ahol nincs egészségügyi ellenőrzés, ha pedig bármilyen gyanúja felmerül az influenzafertőzésnek, azonnal forduljunk orvoshoz.

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 780
szavazógép
2020-02-13: Közélet - :

Baleset az átjárón

Elütöttek egy gyalogost Sepsiszentgyörgyön a Váradi József utca aljában, a Kónya Ádám Művelődési Ház előtti átjárón csütörtök délután fél ötkor.
2020-02-14: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

160 éves a Székely Mikó Kollégium
A Székely Mikó Kollégium földszinti dísztermében ma 15 órától gróf Mikó Imre munkásságáról és közéleti szerepvállalásáról tudományos előadást tart Egyed Ákos akadémikus (Erdélyi Múzeum Egyesület, Kolozsvár) és dr. Somogyi Gréta, a Hadtörténeti Intézet szerkesztője Mikó Imre és Rhédey Mária levelezése címmel.