Hivatalossá vált Soós jelöltsége

2020. február 14., péntek, Belföld

Független jelöltként mérkőzik meg a marosvásárhelyi polgármesteri tisztségért a nyári önkormányzati választásokon Soós Zoltán, akit korábban az RMDSZ jelölt a tisztségre – jelentette be tegnap Péter Ferenc, az RMDSZ Maros megyei szervezetének elnöke.

  • Fotó: Transindex
    Fotó: Transindex

Amint a politikus az egyik közösségi portálon közölte: szerdán az RMDSZ Maros megyei Területi Állandó Tanácsa, csütörtökön pedig az országos RMDSZ Szövetségi Állandó Tanácsa is jóváhagyta Soós Zoltán függetlenként történő indulását. „Azért döntöttünk így, mert az a célunk, hogy Soós Zoltán nyerjen, és ehhez minél szélesebb körű támogatásra van szükség a politikai erők, a civil szervezetek és nem utolsósorban a szavazók részéről” – közölte a politikus. A Maros Megyei Múzeum igazgatói tisztségét betöltő Soós Zoltán 2016-ban az RMDSZ jelöltjeként vett részt a marosvásárhelyi polgármester-választáson, és mintegy 6 százalékkal kapott kevesebb szavazatot, mint a tisztséget függetlenként megnyerő Dorin Florea.

Hozzászólások
Szavazás
Ön kire szavaz a vasárnapi parlamenti választásokon?


eredmények
szavazatok száma 284
szavazógép
2020-02-14: Belföld - :

Hírsaláta

A MAGYARGYALÁZÁST IS VIZSGÁLJÁK. Hosszas, szerteágazó folyamatnak ígérkezik a Gyergyóditróban dolgozó két Srí Lanka-i vendégmunkás körül kirobbant botrány rendőrségi és ügyészségi vizsgálata.
2020-02-14: Belföld - :

Javították a becslést

Az Európai Bizottság enyhén javította a román gazdaság növekedésére vonatkozó idei és jövő évi becslését, eszerint a román bruttó hazai termék (GDP) 3,8 százalékkal nő 2020-ban, míg 2021-ben 3,5 százalékkal bővül.