Javították a becslést

2020. február 14., péntek, Belföld

Az Európai Bizottság enyhén javította a román gazdaság növekedésére vonatkozó idei és jövő évi becslését, eszerint a román bruttó hazai termék (GDP) 3,8 százalékkal nő 2020-ban, míg 2021-ben 3,5 százalékkal bővül.

  • Fotó: business-standard.com
    Fotó: business-standard.com

A brüsszeli végrehajtó testület korábban 0,2 százalékponttal kisebb prognózist közölt a legutóbbi, novemberi jelentésében, melynek értelmében a román gazdaság tavaly 3,9 százalékkal nőtt, ami elmaradt a 2018-ban jegyzett 4,4 százaléktól. Az uniós testület megjegyezte, a számok azt mutatják, hogy a növekedés lassulása folytatódni fog 2020-ban és 2021-ben is. Ugyanakkor a 27 EU-tagállam közül csak Máltának lesz a Romániánénál képest nagyobb gazdasági növekedése.

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 994
szavazógép
2020-02-14: Belföld - :

Hivatalossá vált Soós jelöltsége

Független jelöltként mérkőzik meg a marosvásárhelyi polgármesteri tisztségért a nyári önkormányzati választásokon Soós Zoltán, akit korábban az RMDSZ jelölt a tisztségre – jelentette be tegnap Péter Ferenc, az RMDSZ Maros megyei szervezetének elnöke.
2020-02-14: Belföld - :

Elhunyt Makkai János

Elhunyt Makkai János, a Népújság című Maros megyei napilap egykori főszerkesztője, az erdélyi magyar újságírás kiemelkedő alakja. 1941-ben született Marosvásárhelyen, középiskolai tanulmányait szülővárosában végezte, majd a Vörös Zászló napilap munkatársa volt, közben egyetemi tanulmányokat folytatott Bukarestben.