Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Digitális eszköztár

2020. február 18., kedd, Gazdakör

2018 novemberében indult el a FAIRshare elnevezésű projekt, amelyet a Horizont2020 keretprogramjának részeként támogatott az Európai Unió. A projekt fő célja, hogy felkészítse a gazdálkodókat a digitális korszakra, fejlessze a szaktanácsadók kapacitását azzal, hogy lehetővé teszi számukra a meglévő digitális eszközök elérését, kipróbálását, digitális megoldások beépítését tanácsadási folyamataikba.

Ehhez a projekt keretében egy agrárdigitális eszköztárat építenek ki, amely 2020 februárjától egy rövid regisztrációt követően bárki számára elérhető a h2020fairshare.eu oldalon. Folyamatosan bővülő adatbázisról van szó, amely jelenleg különböző európai országok agrárdigitális eszközeinek gyűjteményéből származó 70 agrárdigitális tanácsadó eszközt tartalmaz, ám ezek mellett lehetőséget biztosít új eszközök feltöltésére is. A feltöltés néhány percet vesz igénybe, egy angol és magyar nyelvű leírást kell megadni a feltöltendő eszközről, valamint néhány kiegészítő információt, linket, képet és egy dokumentumot is megadhat a felhasználó. (forrás: agro­inform.hu)

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2304
szavazógép
2020-02-18: Gazdakör - :

Egyre több a GMO

A bloomberg.com a közelmúltban ismertette, hogy míg 2000-ben az USA-ban termesztett kukorica és szója mindössze 25 százaléka volt génmódosított, tíz évvel később ez az arány 85, mára pedig 92 százalékra szökött fel.
2020-02-18: Riport - Kisgyörgy Zoltán:

Farsang és választás előtt Bölön

Talpal már február, 22-ére farsangot terveznek Bölönben. Vigadozás közben azonban nem szabad megfeledkeznünk a hétköznapokról, de a történelmi település jelenéről, közeljövőjének alakulásáról sem.