Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Három Tenger Kezdeményezés

2020. február 19., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Egymilliárd dollárral is hajlandó támogatni a Három Tenger Kezdeményezést az Amerikai Egyesült Államok, hogy a közép- és kelet-európai európai uniós államok növelhessék energetikai függetlenségüket Oroszországtól – jelentette be az amerikai külügyminiszter.

  • Forrás: presidency.ro
    Forrás: presidency.ro

A bejelentést üdvözölte többek között Bogdan Aurescu megbízott külügyminiszter is. A Három Tenger Kezdeményezés deklaráltan nem új politikai szervezet vagy tömb, hanem elsősorban gyakorlati célokat szolgáló együttműködés. A gazdasági kapcsolatok szorosabbra fűzését, a határokon átnyúló projektek megvalósítását, az infrastruktúra (közlekedés, kommunikáció stb.) és az energia­szektor fejlesztését kívánja elősegíteni. Az Ausztria, Bulgária, Horvátország, Cseh Köztársaság, Észtország, Magyarország, Lettország, Litvánia, Lengyelország, Románia, Szlovákia és Szlovénia között létrejött együttműködés keretében 2018-ban ötmilliárd euró alaptőkével közös fejlesztési alapot is létrehozott.

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 101
szavazógép
2020-02-19: Pénz, piac, vállalkozás - Iochom István:

Kályhák, kandallók, csempék alkotója (Magánvállalkozás)

László Károly 1953-ban született Kézdivásárhelyen. A céhes városban érettségizett, majd Kolozsvárra került, ahol geológia szakon államvizsgázott 1980-ban. Tíz évig a gelencei kőolajtelepen kutatóként dolgozott. 1990 őszétől 2007 nyaráig a Tanulók Klubja kerámiakörét vezette, ekkor úgy látta, eljött az idő arra, hogy főállásban a saját cégét irányítsa. Érdeklődése a kerámia, a fazekasság iránt immár három évtizedre nyúlik vissza.
2020-02-19: Pénz, piac, vállalkozás - :

Turisztikai vásár

Február 20–23. között zajlik Bukarestben Románia Turisztikai Vására, amelyen bemutatják azt a kilenc desztinációt is, amely az Európai Bizottság által kezdeményezett, úgynevezett EDEN versenyen kiválósági díjat kapott.