Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Az energiaszolgáltatás liberalizációja

2020. február 26., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Románia köteles liberalizálni az energiaszolgáltatást – jelentette ki Virgil Popescu szaktárcavezető. A földgázszolgáltatás liberalizációja július 1-jétől, az áramszolgáltatásé december 31-től esedékes, ellenkező esetben az Európai Unió kötelezettségszegési eljárást indíthat Románia ellen.

  • Fotó: Realitatea
    Fotó: Realitatea

A törvényi háttér azonban bizonytalan, hiszen a hírhedt 114-es sürgősségi kormányrendelet energetikai iparra vonatkozó előírásait eltörlő 2020/1-es kormányrendelet az alkotmányos normakontrollon és a szenátusban egyaránt megbukott. * Négy hónappal a földgázszolgáltatás liberalizációja előtt a háztartási fogyasztók csupán öt százaléka képes arra, hogy alacsonyabb árat alkudjon ki – derült ki egy felmérésből.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 1980
szavazógép
2020-02-26: Pénz, piac, vállalkozás - :

Határidő

Az adóhivatal közleményben hívja fel az adófizetők figyelmét, hogy május 25-ig kell benyújtaniuk az egységes adóbevallást.
2020-02-26: Pénz, piac, vállalkozás - :

Egészségügyi honlap teszteléséhez várnak jelentkezőket

A Health (Egészség) Navigator Projekt segítségével olyan weboldal létrehozását célozták meg, amely egy online felületen összekapcsolja az egészségügyi vagy ezt kiegészítő szakembereket (orvos, asszisztens, gyógytornász, mentálhigié­nés lelki gondozó stb.) az emberekkel.