Nem árvák a bagolyfiak!

2007. június 1., péntek, Nyílttér
A napokban többen jelezték a Rara Avis Madártani Egyesületnek, hogy bagolyfiókát találtak, és nem tudják, mitévők legyenek. Volt, aki el is hozta az egyesülethez a kis, pihés állatot.

Ebben a periódusban két-három hetesek az erdei fülesbagoly-fiókák. Szokásuk, hogy ilyenkor elhagyják a fészküket, és kiülnek egy ágra, ott várják szüleiket az eleséggel. Egy erősebb szél azonban — amilyen mostanában több is volt — könnyen leveri a földre a repülni nem tudó fiókákat. Aki tehát ilyen madarat talál, leghelyesebb, ha megkeresi a fészket, és visszahelyezi oda. Ha nem találja, akkor egy közeli magas fára, egy vastagabb ágra vagy sűrű bokorba tegye a fiókát. Éjjel az eleséget kérő hangos hívásra könnyen rátalálnak a szülők, és tovább etetik.

Kelemen László

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 756
szavazógép
2007-06-01: Nyílttér - x:

Nyertem, de minek?

Mintegy húsz családdal együtt a Romtelecom internetszolgáltatására vagyok szorulva, sajnos. Szorgalmasan használtam, és fizettem is percre a lassú ClickNet rendszert a múlt év folyamán. De rám mosolygott a szerencse, mert egy kampány során nyertem a sorshúzáson egyévi ingyenes ADSL-internetszolgáltatást.
2007-06-01: Nyílttér - x:

A csavargyár selejtet is termelt (Visszajelzés)

Mivel az utolsó időben több iromány is megjelent kedvenc napilapom, a Háromszék hasábjain a csavargyár ügyeiről hol kevésbé informált újságíró tollából (Ferencz Csaba), hol a többszörösen közbűnözőként elítélt dr. Márton Albert önmosdatási kísérleteiből, rákényszerülök arra, hogy megszegjem magamra kirótt hallgatási zárlatomat, és néhány tévedésre vagy csúsztatásra felhívjam a tisztelt olvasók figyelmét.