Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Hibáztak a Diamond Princess karanténjával

2020. február 28., péntek, Világfigyelő

Hivatalosan is elismerte Japán, hogy hibát követhettek el a Diamond Princess óceánjáró karantén alá helyezésekor. Minderről a japán Járványmegelőzési és Járványvédelmi Központ vezetője, dr. Omagari Norio beszélt a CNN-nek adott interjú­jában.

  • A Diamond Princess amerikai óceánjáró 2020. február 14-én FOTÓ: MTI / EPA
    A Diamond Princess amerikai óceánjáró 2020. február 14-én FOTÓ: MTI / EPA

Omagari elismerte, hogy nem volt tökéletes, ahogy az óceánjárón kialakult helyzetet kezelték. Elsősorban azzal volt a gond, hogy engedték a koronavírus-fertőzés megjelenése után tovább dolgozni a hajó személyzetét, hogy a hajó működőképes maradjon. Ezzel viszont szinte megállíthatatlanul terjedt a hajón a vírus – 705 fertőzöttel egy ideig a legnagyobb Kínán kívüli gócpontnak számított a Diamond Princess. A hajót Jokohama kikötője mellett helyezték karantén alá, ám mivel a fertőzötteket nem szigetelték el idejében, az utasokat kiszolgáló személyzet továbbfertőzte a hajó utasait. Köztük van az első magyar koronavírus-fertőzött is, a hajón dolgozó magyar férfi. A hajón dolgozó 1045 fős személyzetből legalább 150-en fertőződtek meg, míg a 3700 utasból 555-en kapták el a fertőzést. A japán kormány karanténintézkedését korábban is élesen bírálták, ezek a vádak bizonyultak most igaznak azzal, hogy egy magas rangú japán tisztviselő is elismerte, hibásan kezelték a helyzetet. (index.hu)

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2349
szavazógép
2020-02-28: Világfigyelő - :

Döntő ponthoz érkezett a járvány terjedése

„Döntő ponthoz” érkezett a Covid-19 koronavírus-járvány, és ezért a kórokozó terjedésének feltartóztatására irányuló erőfeszítések megkettőzésére lenne szükség – jelentette ki az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója tegnap.
2020-02-28: Világfigyelő - :

Támogatják a nemzetiségi iskolákat

Több mint egymilliárd forinttal támogatja a magyar kormány a helyi nemzetiségi önkormányzatok által fenntartott köznevelési intézményeket, a fejlesztési támogatásokról szóló dokumentumokat a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára adta át az intézmények vezetőinek a Parlamentben csütörtökön.