Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Támogatják a nemzetiségi iskolákat

2020. február 28., péntek, Világfigyelő

Több mint egymilliárd forinttal támogatja a magyar kormány a helyi nemzetiségi önkormányzatok által fenntartott köznevelési intézményeket, a fejlesztési támogatásokról szóló dokumentumokat a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára adta át az intézmények vezetőinek a Parlamentben csütörtökön.

  • Soltész Miklós
    Soltész Miklós

Soltész Miklós felidézte, míg 2010-ben 12 nemzetiségi óvoda és iskola volt Magyarországon, addig ma már 91 ilyen intézmény működik, jelentős részüket pedig helyi nemzetiségi önkormányzatok tartják fenn. Összesen 60 településről 48 német, szlovák, horvát nemzetiségi fenntartó több mint egymilliárd forintnyi támogatást kapott. Ritter Imre német nemzetiségi szószóló felidézte: 2017 februárjában szervezte meg első alkalommal a rendezvényt, akkor még mindössze 80 millió forintot tudtak kiosztani az intézményeknek, és a nemzeti pedagógusprogram akkor még csak tervezett intézkedés volt. Ezzel szemben a mostani rendezvényen már 1 milliárd 86 millió forinttal tudják támogatni a köznevelési intézményeket – emelte ki.

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 98
szavazógép
2020-02-28: Világfigyelő - :

Hibáztak a Diamond Princess karanténjával

Hivatalosan is elismerte Japán, hogy hibát követhettek el a Diamond Princess óceánjáró karantén alá helyezésekor. Minderről a japán Járványmegelőzési és Járványvédelmi Központ vezetője, dr. Omagari Norio beszélt a CNN-nek adott interjú­jában.
2020-02-28: Világfigyelő - :

A V4-ek kiállnak a nyugat-balkáni országok EU-csatlakozása mellett

A visegrádi négyek támogatásukról biztosították a nyugat-balkáni országok mielőbbi csatlakozását az Európai Unióhoz tegnapi prágai találkozójukon.