Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Csökken a liberálisok népszerűsége

2020. március 3., kedd, Belföld

Először csökkent a tavaly novemberben kormányra került Nemzeti Liberális Párt (NLP) támogatottsága az utóbbi egy évben, a tavaly ősz óta ellenzékben lévő Szociáldemokrata Párt (SZDP) megítélése pedig először javult számottevően a tavalyi európai parlamenti választások óta – állapította meg a Hotnews.ro hírportál tegnap, az IMAS közvélemény-kutató intézet friss felmérését ismertetve.

  • Fotó: news.ro
    Fotó: news.ro

Az őszi kormányváltás és Klaus Iohannis államfő novemberi újraválasztása óta látványosan megerősödött NLP most az érvényes voksok 40,7 százalékát szerezné meg. Ez csaknem hétszázalékos visszaesés az egy hónappal korábbi méréshez képest, amikor úgy tűnt: az NLP-nek az RMDSZ támogatása is elegendő lenne a kormánytöbbséghez. Ezzel szemben öt százalékponttal, 25,8 százalékra emelkedett az SZDP támogatottsága.

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 262
szavazógép
2020-03-03: Belföld - :

Kötelezővé tennék a védőoltást

A védőoltások kötelezővé tételéről szóló módosító javaslatot fogadott el a képviselőház egészségügyi szakbizottsága. A testület tegnap tárgyalta az oltástörvény tervezetét, amelyről döntő házként kell szavaznia a képviselőháznak.
2020-03-03: Világfigyelő - :

Magyarország megvédi a határait (Szijjártó Péter Belgrádban)

Magyarország minden körülmények között megvédi a határait, nem fogunk beengedni egyetlen illegális bevándorlót sem – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tegnap Belgrádban.