Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Hírlugas

2020. március 10., kedd, Gazdakör

Sokat érhet a szántóföld
Rekord összegért, százezer euróért kínálnak eladásra két hektárnyi mezőgazdasági területet. Az érdeklődők versenytárgyaláson vehetik meg a földet, a licitet egy végrehajtói iroda hirdette meg április 2-re – írja az agrointeligenta.ro

A szántóföld Miroslava községben található. A licit egy hitelező bank kérésére történik, a felértékeléskor a terület értékét 462 180,2 lejben állapították meg. Az elárverezendő terület tulajdonosa a pénzintézménynél 60 ezer eurós adósságot halmozott fel.

Alternatíva az antibiotikumokra
Olyan új molekulákat készítenek mesterséges intelligencia segítségével, amelyek felválthatják a hagyományos antibiotikumok használatát. Új lehetőségként a peptidek, azaz a rövid aminosav láncok kerültek elő. Ma már gépi programok javasolnak a kutatóknak új aminosav-kombinációkat a természetben hatékony molekulák tanulmányozásával – írja az agrárszektor.hu. Az antibiotikumok mind az emberekben, mind az állatokban lassan elveszítik a hatékonyságukat, ugyanis a baktériumok mutációk révén alkalmazkodtak hozzájuk. A túlzott gyógyszerhasználat gyors kiválasztódást okoz. Ez gyorsabb, mint amilyen tempóban az ember új antibiotikumokat tudna fejleszteni – mondta Dr. Chris Gray professzor. (bokor)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1162
szavazógép
2020-03-10: Gazdakör - Incze Péter:

Készülnek a pályázati eligazító füzetek (Vidékfejlesztés)

A megyei vidékfejlesztési hivataltól kaptuk a hírt, hogy a Vidéki Befektetéseket Finanszírozó Ügynökség (AFIR) közvitára bocsátotta a fiatal gazdák megtelepedését (6.1-es intézkedés), illetve a mezőgazdasági termékek feldolgozását támogató (4.2-es intézkedés) pályázatok eligazító füzeteinek a tervezetét. Akik ezekkel kapcsolatos javaslatokat szeretnének tenni, a consultare@afir.info e-mail-címre küldhetik el március 14-ig. A hasznosnak ítélt javaslatokat beveszik a végleges eligazító füzetekbe.
2020-03-10: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

A székely szabadság napja Sepsiszentgyörgyön
Sepsiszentgyörgyön jóváhagyták a székely szabadság napjának megünneplését. A Sepsiszéki Székely Tanács ma 10 órától a turulszobornál várja az emlékezőket. Beszédet Pénzes Loránd történelemtanár, imát Dávid György római katolikus plébános mond. Fellép a Kónya Ádám Művelődési Ház Magyar Férfidalárdája. Karvezető: Jakab Árpád.