Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Kisebbségi jogokhoz kötik a támogatást

2020. március 11., szerda, Világfigyelő

A NATO–Ukrajna tanácsülések blokkolása mindaddig fennmarad, amíg nem tudunk megállapodni az elvett kisebbségi jogok visszaadásáról – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Országgyűlés tegnapi ülésén.

  • Fotó: MTI
    Fotó: MTI

A tárcavezető napirend előtti felszólalásában kiemelte: amikor erről a kérdésről beszélnek, a világpolitikában gyakran úgy állítják be Magyarországot, mintha ez egy oroszbarát politika lenne, ami „nevetséges”. Érthető, hogy több ezer kilométerre innen, „egy óceánnal odébb”, más gondolati perspektívában, 150 ezer magyar kevésbé fontos, mint a geopolitika, de nekünk sokkal fontosabb ez a közösség, mint bármely geopolitikai megközelítés – fogalmazott.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2349
szavazógép
2020-03-11: Világfigyelő - :

Gazdaságélénkítő intézkedéseket ígérnek

Kormányzati segítséget ígért Orbán Viktor miniszterelnök a koronavírus miatt veszteségeket elszenvedő gazdasági szereplőknek tegnap Budapesten, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) Gazdasági évnyitó 2020 című gazdaságpolitikai fórumán.
2020-03-11: Világfigyelő - :

Lezárt határok

Szlovénia az osztrák modellhez hasonlóan lezárja Olaszországgal közös határát; az intézkedés ugyanakkor nem vonatkozik az áruforgalomra – közölte Marjan Šarec ügyvezető kormányfő tegnap.