A Fidesz beadványa volt az első

2007. július 14., szombat, Világfigyelő
Bizonyítható, hogy a Fidesz pontosan egy perccel korábban nyújtotta be újból a három népszavazási kérdését, mint Kálmán László magánszemély, tehát ha az Országos Választási Bizottság (OVB) hű lesz eddigi gyakorlatához és az alkotmánybíróság útmutatásához, az ellenzéki párt által újból benyújtott beadványt kell először hitelesítenie.

Egyértelműen kiderült a legnagyobb ellenzéki párt birtokába jutott, egy magánszemély által elküldött e-mailből: Kálmánnak a Fidesszel azonos témájú, de ellentétes tartalmú kérdései hétfőn 16 óra egy perckor érkeztek meg az Orszá­gos Választási Irodához, tehát később, mint amikor Pokorni Zoltán és Szijjártó Péter személyesen átnyújtotta Rytkó Emíliának a korábban egyszer már hitelesített kérdéseket. Ficzere Lajos, az OVB korábbi elnöke a Magyar Nemzet megkeresésére szintén az alkotmánybíróság 1997-es határozatára hivatkozott, amely szerint azonos kötőerejű, két kötelező mérlegelési jogkörbe tartozó népszavazási kérdések kezdeményezése esetén a megelőzés elve az irányadó. A jogászprofesszor ugyan kifejtette, hogy sem a választási eljárási, sem a népszavazási törvény nem tartalmaz jogi szabályozást az időbeliségre vonatkozóan, de felhívta a figyelmet a választási bizottság gyakorlatára, amely a benyújtás időbeli sorrendjét mindig is vizsgálta. Ficzere Lajos hangsúlyozta, amennyiben az OVB hitelesítette egy népszavazási kezdeményezés aláírásgyűjtő ívét, ugyanolyan tartalmú kérdésben nem nyújtható be újabb aláírásgyűjtő ív mintapéldánya.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 437
szavazógép
2007-07-14: Belföld - x:

Hírsaláta

LÁTSZIK, HOGY NEM A SAJÁTJÁT KÖLTI. A legköltekezőbb honatyák a Nagyrománia Pártból kerülnek ki, közülük is Ilie Ilaşcu viszi a prímet. Eddig 199 napot töltött Románia határain kívül, ami a parlamentnek hárommilliárd régi lejébe került. Párttársa, Minodora Cliveti (van-e, ki e nevet ismeri?) a maga 162 napjával csupán kétmilliárd lejt emésztett fel. (România liberă)
2007-07-14: Világfigyelő - Magyari Lajos:

A ,,nyelvész" közbeszól... (Jegyzet)

Magyarország — Gyurcsány Ferenc fölötte ,,áldásos" ténykedése, az SZDSZ-es gnómok uralgása nyomán — a röhej országává válik.