Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Ökölvívó olimpiai selejtezőGálos Roland tokiói kvótát szerzett

2020. március 18., szerda, Sport

Az 57 kilogrammos csoportban szereplő Gálos Roland megnyerte nyolcaddöntőjét, így olimpiai kvótát szerzett hétfőn este a londoni európai kvalifikációs ökölvívótornán.

  • Fotó: Török Attila
    Fotó: Török Attila

A magyarországi bokszoló szombati selejtezős sikerét követően a nyolcaddöntőben egyhangú pontozással nyert a finn Arslan Khataev ellen, s mivel súlycsoportjában a brit fővárosban nyolc tokiói helyet osztottak, megszerezte az indulási jogot. „Pontosan tudtam, mit kell csinálni a finn ellen, hogy vissza tudjak neki vágni a korábbi vereségért. Az első menetben sokat nyomultam előre, ami valószínűleg meglepte. Próbáltam végig nagyon taktikus maradni, és amikor két menet után tudtam, hogy előnyben vagyok, nem akartam kockáztatni egy esetleges intést a harmadikban. Sokat mozogtam az utolsó menetben lábon, hogy ne tudjon elérni. Ezért küzdöttem egész életemben, hogy egy olimpián szerepelhessek” – összegzett a párharc után Gálos.

Gálos a magyar ökölvívás első tokiói helyét biztosította be. A londoni versenyen többen már nem is szerezhetnek kvótát, mivel a koronavírus-járvány miatt a hétfő esti programot követően nem folytatódott a viadal. A torna további programjának törlése a magyarok közül Fodor Milánt (63 kg) és Pribojszki Katát (60 kg) érintette kellemetlenül, mivel a 12 fős küldöttségből már csak ők maradtak versenyben. Ráadásul Fodor ma szintén kvótáért lépett volna szorítóba.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a koronavírus miatt elrendelt hatósági intézkedésekről?
eredmények
szavazatok száma 2329
szavazógép
2020-03-18: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Köszönet

Köszönetet mondunk mindazoknak, akik szeretett halottunk, KESE VINCE temetésén részt vettek, sírjára virágot helyeztek, fájdalmunkban osztoztak.
A gyászoló család
4316650
2020-03-18: Sport - :

Michelisz hosszabbított a Hyundaijal (Túraautó-világkupa)

Szerződést hosszabbított a Hyundai gyári csapatával a túraautó-világkupa (WTCR) címvédője, Michelisz Norbert.