Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Tűz a Csíki negyedben

2020. március 22., vasárnap, Közélet

Több faházra is kiterjedő, komoly károkat okozó tűz pusztított vasárnap hajnalban Sepsiszentgyörgyön a Csíki negyedi Otthon sétányon.

  • Fotó: We Radio
    Fotó: We Radio

A megyei katasztrófavédelem közlése szerint a lángok először egy faházban csaptak fel, elborítva azt, majd átterjedtek a mellette lévő, szintén fából épült melléképületre. A szomszédos két melléképületbe is belekaptak a lángok, egy szintén fából készültbe és egy kisebb raktárba. Végül a lángok a harmadik szomszédot is elérték, itt egy újabb faraktár gyúlt ki, illetve egy faház egyik fala is megégett. Emellett a tűz elért egy másik faraktárként használt ingatlant is, összesen mintegy 140 négyzetméteren pusztítva. Az első házikó teljesen leégett, a berendezés megsemmisült, amint a melléképület is. Az épületek közül a faház, valamint a két raktárnak használt megsemmisültek, a lakóháznál pedig még időben sikerült megfékezni a tüzet. A faraktárnak a teteje sérült, valamint a berendezés egy része. A hatóság úgy véli, a tűzvészt egy kályhából kikerült zsarátnok vagy szikra okozhatta. Három jármű és 13 tűzoltó több mint négy órán keresztül harcolt a lángokkal, reggel kilenc körül sikerült teljesen eloltaniuk. Emberi áldozata nem volt a szerencsétlenségnek. (ndi)

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 1976
szavazógép
2020-03-22: Közélet - Fekete Réka:

Karantén a megyei kórház három osztályán

A Kovászna megyei kormányhivatal vasárnap 15 órakor kiadott közleménye szerint lezárták a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház nőgyógyászati- és újszülött osztályát, valamint a szülészetet.
2020-03-23: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Tisztelt Előfizetők, kedves Olvasóink!
A koronavírus-járvány megfékezése érdekében hozott központi és helyi intézkedések a Háromszék megjelenését jelen állás szerint nem befolyásolják: továbbra is mindennap lesz újság. Az ezzel ellentétes híresztelések álhírek. A munkatársak védelme érdekében – mind a szerkesztőség, mind a szolgáltatórészlegek, mind a lapterjesztés vonatkozásában – meghoztuk a javasolt és megfelelő intézkedéseket. Átszerveztük a működést „otthoni üzemmódba”, korlátoztuk az ügyfélfogadó irodák nyitvatartási idejét.