Csalók kopogtatnak

2020. március 23., hétfő, Közélet

Csalók kopognak be lakásokba különböző indokokkal – érkeztek jelzések a közösségi oldalakon, és szerkesztőségünket is keresték már ez ügyben: a csalók azzal jelentkeznek, hogy koronavírus ellen fertőtlenítenek.

A közösségi médiában az is elterjedt, hogy lázmérés okán kopognak be Sepsiszentgyörgyön idegenek. Érdeklődésünkre a Kovászna megyei rendőr-főkapitányság közölte, nem kaptak erről szóló bejelentést, a helyzetről azonban tudomásuk van és vizsgálatot indítanak. Azt ajánlják, amennyiben idegenek kopognak be ilyen indokkal, a háziak kérjék el és ellenőrizzék irataikat. Továbbá kérik, jelentsék telefonon, postán vagy elektronikus levélben a rendőrségen az ilyen eseteket. (sz.)

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2382
szavazógép
2020-03-23: Közélet - Ferencz Csaba:

Öt javaslat a vállalkozások védelmében

Ötpontos javaslatcsomagot nyújtott be a Romániai Magyar Közgazdász Társaság az RMDSZ Gazdasági Tanácsának, konkrét igényegeket fogalmaztak meg olyan intézkedésekre, amelyek a vállalkozásokat segíthetik abban, hogy átvészeljék ezt az időszakot.
2020-03-23: Közélet - :

Bűnvádi eljárás a nőgyógyász ellen

Bűnvádi eljárást indítanak ragályos betegség leküzdésének akadályozása miatt a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház alkalmazottja ellen, akinek COVID-19 tesztje március 21-én pozitívnak bizonyult – közölte vasárnap a megyeszékhelyi bíróság mellett működő ügyészség.