Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Egészségügyi módosítások

2020. március 24., kedd, Belföld

A szükségállapot ideje alatt a koronavírussal történt megfertőződés azonosítását és kezelését, esetenként a szövődmények kezelését minden Románia területén lévő személy számára biztosítja és az egészségügyi minisztérium költségvetéséből, illetve az országos egészségbiztosítási alapból fedezi az állam – áll az Országos Egészségbiztosítási Pénztár közvitára bocsátott tervezetében, amely az egészségügyi rendszer működését, illetve határidőket módosít a szükségállapot idejére.

A folyamatos kezelésben részesülő krónikus betegek esetében a háziorvosok folytathatnák a vények kiállítását anélkül, hogy szükség lenne újabb szakorvosi vizsgálatra, a receptet online kapnák meg a betegek, az egészségügyi kártya használata sem lenne kötelező ebben az időszakban. Az orvosi beutalók és segédeszközökre vonatkozó vények érvényességi idejét 90 nappal meghosszabbítanák.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a koronavírus miatt elrendelt hatósági intézkedésekről?
eredmények
szavazatok száma 2333
szavazógép
2020-03-24: Közélet - Fekete Réka:

Megszorítások jöhetnek

Ha szükség lesz rá, jobb most lezárni teljesen a kórházat, hogy a húsvéti időszakra jósolt nagyobb járvány idején készenlétben lehessen fogadni a betegeket – szögezte le András-Nagy Róbert tegnap a Sepsi Rádiónak adott interjújában. A sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház menedzserét a riporter a lakosságot érintő hasznos információkról kérdezte, a válaszok mindenki számára közérdekűek.
2020-03-24: Belföld - :

Védi a vállalkozókat az RMDSZ

Azonnal függesszék fel az adóbefizetési kötelezettséget azon vállalkozások esetében, amelyek a koronavírus-járvány idején nem bocsátanak el alkalmazottakat – mondja ki az RMDSZ kormány elé terjesztett javaslatcsomagja.