Egészségügyi módosítások

2020. március 24., kedd, Belföld

A szükségállapot ideje alatt a koronavírussal történt megfertőződés azonosítását és kezelését, esetenként a szövődmények kezelését minden Románia területén lévő személy számára biztosítja és az egészségügyi minisztérium költségvetéséből, illetve az országos egészségbiztosítási alapból fedezi az állam – áll az Országos Egészségbiztosítási Pénztár közvitára bocsátott tervezetében, amely az egészségügyi rendszer működését, illetve határidőket módosít a szükségállapot idejére.

A folyamatos kezelésben részesülő krónikus betegek esetében a háziorvosok folytathatnák a vények kiállítását anélkül, hogy szükség lenne újabb szakorvosi vizsgálatra, a receptet online kapnák meg a betegek, az egészségügyi kártya használata sem lenne kötelező ebben az időszakban. Az orvosi beutalók és segédeszközökre vonatkozó vények érvényességi idejét 90 nappal meghosszabbítanák.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 223
szavazógép
2020-03-24: Közélet - Fekete Réka:

Megszorítások jöhetnek

Ha szükség lesz rá, jobb most lezárni teljesen a kórházat, hogy a húsvéti időszakra jósolt nagyobb járvány idején készenlétben lehessen fogadni a betegeket – szögezte le András-Nagy Róbert tegnap a Sepsi Rádiónak adott interjújában. A sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház menedzserét a riporter a lakosságot érintő hasznos információkról kérdezte, a válaszok mindenki számára közérdekűek.
2020-03-24: Belföld - :

Védi a vállalkozókat az RMDSZ

Azonnal függesszék fel az adóbefizetési kötelezettséget azon vállalkozások esetében, amelyek a koronavírus-járvány idején nem bocsátanak el alkalmazottakat – mondja ki az RMDSZ kormány elé terjesztett javaslatcsomagja.