A tanév megismétlésével riogat a kormányfőhelyettes

2020. március 25., szerda, Belföld

Monica Anisie tanügyminiszter megnyugtatta az egyetemistákat, diákokat és szüleiket is, hogy jelen pillanatban nem számolnak azzal, hogy be kellene fagyasztani a tanévet, és el kellene halasztani a betervezett vizsgákat – tudósít különböző hírforrásokra hivatkozva a Transindex.

A tanügyminiszter elismerte, hogy a minisztérium munkatársai valóban több lehetséges terv előkészítésén is dolgoznak, de minden esetben figyelembe veszik, hogy a hasonló problémákkal küzdő EU-s tagállamok hogyan járnak el. A miniszterelnök nyomatékosan arra kéri a diákokat és a szülőket, hogy maradjanak otthon, és folytassák a tanulást.

Raluca Turcan miniszterelnök-helyettes szerint jelenleg három lehetséges forgatókönyv van az idei tanév további kimenetelével kapcsolatban. Az első az, hogy folytatódjon a tanév és az értékelések is a terveknek megfelelően történjenek meg, viszont ez lehet a legbonyolultabb forgatókönyv. A második, hogy folytatódjon a tanév, de az értékeléseket halasszák, míg a harmadik lehetőség pedig az, hogy teljesen meg kell ismételni az idei tanévet. Állítása szerint jelenleg nagyon nehéz megmondani, hogy mi lesz a megoldás, de bármelyik variáns bekövetkezhet, mivel állítása szerint nincs olyan ország, ahol ne mérlegelnék az összes forgatókönyvet.

Az Országos Diáktanács (OD) elnöke, Antonia Pup szerint a miniszterelnök-helyettes üzenete csak pánikkeltésre jó. Pup a hírre reagálva kifejtette, hogy sajnálatos módon a miniszterelnök-helyettes ezzel olyan üzenetet terjesztett, amely „demoralizálja a diákokat”. Az OD elnöke szerint Turcan nyilatkozata teljesen szakszerűtlen és semmi másra nem jó, minthogy pánikot keltsen a lakosság körében. Hangsúlyozta: jelen helyzetben nem helyes, hogy a kormány egyik képviselője olyan kijelentéseket tegyen, hogy „fontolgatják a tanév megismétlésének lehetőségét”, amikor az ország polgárainak leginkább szolidaritásra, ösztönző üzenetekre van szükségük.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 754
szavazógép
2020-03-25: Jegyzet - Mózes László:

A megkoronázott Sepsiszentgyörgy (Kármentő)

Joggal övezi mértéktelen társadalmi elismerés és hála az egészségügyi rendszerben dolgozókat, orvosokat, asszisztenseket, ápolókat, azokat, akik a koronavírusos térségekben a betegek gyógyulásáért küzdenek, emberfeletti módon.
2020-03-25: Belföld - :

Az egészségügyi személyzet védelmét kérte az elnök

Miután kiderült, hogy Suceaván hetven egészségügyi dolgozó fertőződött meg koronavírussal, Klaus Iohannis államfő arra kérte tegnap a kórházmenedzsereket, hogy a páciensek egészségügyi ellátása mellett az orvosi személyzet védelmét is biztosítsák.