Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Az egészségügyi személyzet védelmét kérte az elnök

2020. március 25., szerda, Belföld

Miután kiderült, hogy Suceaván hetven egészségügyi dolgozó fertőződött meg koronavírussal, Klaus Iohannis államfő arra kérte tegnap a kórházmenedzsereket, hogy a páciensek egészségügyi ellátása mellett az orvosi személyzet védelmét is biztosítsák.

  • Fotó: felvidek.ma
    Fotó: felvidek.ma

„Tisztelt kórházmenedzserek, tudom, hogy a járvány miatt súlyos problémákkal küzdenek, és tisztában vagyok vele, hogy nagy a nyomás az egészségügyi személyzeten. Ebben a helyzetben még inkább azon kell lenniük, hogy minden erőfeszítésükkel biztosítsák a páciensek egészségügyi ellátását, de úgy, hogy közben ugyanolyan nagy figyelmet fordítanak az egészségügyi személyzet védelmére is” – mondta az elnök a kórházmenedzserekkel tartott videókonferencián.

Az online megbeszélésen Ludovic Orban kormányfő, Marcel Vela belügyminiszter, Victor Costache egészségügyi miniszter, Nicolae Ciucă védelmi miniszter és Lucian Bode szállításügyi, infrastruktúráért és kommunikációért felelős miniszter is részt vett.

Iohannis arra kérte a kórházmenedzsereket, hogy védjék az orvosokat, az egészségügyi személyzetet, és biztosítsák számukra a szükséges eszközöket. Kifejtette, prioritásként kell kezelni az orvosi személyzet tesztelését, hogy ne ismétlődjön meg a suceavai megyei kórház „felháborító” esete, ahol rengeteg orvos és ápoló is megfertőződött koronavírussal.

Az egészségügyi minisztérium adatai szerint 103 egészségügyi dolgozó fertőződött meg koronavírussal országszerte. A 103 bizonyítottan fertőzött egészségügyi dolgozó közül 43 orvos (közülük 27-en Suceaván), 45 asszisztens (30-an Suceaván), 14 ápoló (13-an Suceaván) és a takarítózemélyzet egy tagja.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1162
szavazógép
2020-03-25: Belföld - :

A tanév megismétlésével riogat a kormányfőhelyettes

Monica Anisie tanügyminiszter megnyugtatta az egyetemistákat, diákokat és szüleiket is, hogy jelen pillanatban nem számolnak azzal, hogy be kellene fagyasztani a tanévet, és el kellene halasztani a betervezett vizsgákat – tudósít különböző hírforrásokra hivatkozva a Transindex.
2020-03-25: Belföld - :

Van pénz bérekre, nyugdíjakra

„Van pénz a költségvetésben a nyugdíjakra, és igyekszünk szigorúan tartani magunkat a kifizetési naptárhoz, mind a készpénzes kifizetés, mind a bankszámlára utalás esetében. Hasonló a helyzet a bérekkel is” – fogalmazott hétfőn Violeta Alexandru munkaügyi miniszter.