Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Van pénz bérekre, nyugdíjakra

2020. március 25., szerda, Belföld

„Van pénz a költségvetésben a nyugdíjakra, és igyekszünk szigorúan tartani magunkat a kifizetési naptárhoz, mind a készpénzes kifizetés, mind a bankszámlára utalás esetében. Hasonló a helyzet a bérekkel is” – fogalmazott hétfőn Violeta Alexandru munkaügyi miniszter.

  • Fotó: rfi.ro
    Fotó: rfi.ro

A tárcavezető beszélt arról is, hogy a megyei nyugdíjpénztáraknál is bevezettek néhány óvintézkedést az alkalmazottak és az ügyfelek védelme érdekében, a tevékenység azonban nem állt le, a nyugdíjak újraszámolása is folytatódik. A nyugdíjak szeptembertől esedékes emelésével kapcsolatban a miniszter azt mondta, nincs információja arra vonatkozóan, hogy ezt nem lehetséges kivitelezni.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1161
szavazógép
2020-03-25: Belföld - :

Az egészségügyi személyzet védelmét kérte az elnök

Miután kiderült, hogy Suceaván hetven egészségügyi dolgozó fertőződött meg koronavírussal, Klaus Iohannis államfő arra kérte tegnap a kórházmenedzsereket, hogy a páciensek egészségügyi ellátása mellett az orvosi személyzet védelmét is biztosítsák.
2020-03-25: Belföld - :

Közel 47 ezer román Magyarországon át

A Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS) összesítése szerint március 18. óta a koronavírus-válság miatt 46 800 román állampolgár tért haza Romániába Magyarország irányából. A GCS által közölt adat a kiszombori, csanádpalotai (M43/A1), nagylaki, varsándi és ártándi határátkelők személyforgalmára vonatkozik.