Nem fertőződtek meg a kormány tagjai

2020. március 25., szerda, Belföld

Negatív lett a miniszterelnök és kormány tagjainak második koronavírus-tesztje. Ludovic Orban és a miniszterek elkülönítését tagnaptól feloldották – közölte a kormány sajtóirodája.

  • Fotó: G4Media.ro
    Fotó: G4Media.ro

A miniszterelnök március 9-én jelentette be, hogy ő maga, a kormányának tagjai, valamint a kormányzó Nemzeti Liberális Párt (PNL) országos állandó bizottságának és szenátusi frakciójának tagjai házi karanténba vonulnak, miután a párt egyik szenátorát, aki az elmúlt napokban részt vett a párt politikai döntéshozatalában, koronavírussal fertőzöttnek találták. A kormány tagjait még aznap este tesztelték, és az eredmény negatív volt, de 14 napig karanténban kellett maradniuk.

Hozzászólások
Szavazás
Készül-e ön nyaralni idén?eredmények
szavazatok száma 692
szavazógép
2020-03-25: Belföld - :

Közel 47 ezer román Magyarországon át

A Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS) összesítése szerint március 18. óta a koronavírus-válság miatt 46 800 román állampolgár tért haza Romániába Magyarország irányából. A GCS által közölt adat a kiszombori, csanádpalotai (M43/A1), nagylaki, varsándi és ártándi határátkelők személyforgalmára vonatkozik.
2020-03-25: Közélet - Fekete Réka:

A családorvosok távolmaradásra intenek

Csak azok keressék fel a családorvosi rendelőket, akiknek feltétlenül orvosi vizsgálatra van szükségük, esetük nem igényel sürgősségi beavatkozást. Kérjenek telefonon tanácsot akut betegségek esetén, a krónikus betegek szintén telefonon egyeztessenek, hogy mikor mehetnek receptjeikért, várakozzanak a rendelő udvarán vagy a közelben, az orvos segít abban, hogy elkerüljék a közvetlen kapcsolatot – közölte lapunk kérdésére dr. Lucia Șereș, a háromszéki családorvosok egyesületének elnöke.