Könnyítenek a hitelterheken

2020. március 26., csütörtök, Belföld

A kormány készen áll arra, hogy mai ülésén elfogadja a banki hiteltörlesztések halasztásáról szóló sürgősségi rendeletet – jelentette ki tegnap Klaus Iohannis államfő. Az elnök rámutatott, a törlesztés halasztását magán- és jogi személyek egyaránt kérelmezhetik majd.

  • Forrás: rapidcredit.ro
    Forrás: rapidcredit.ro

„Az érintettek igénylésére legtöbb kilenc hónappal, tehát gyakorlatilag az év végéig halasztható a törlesztőrészletek fizetése. Meggyőződésünk, hogy addig magához tér a gazdaság is, az emberek is, könnyebben visszaállnak a dolgok a rendes kerékvágásba” – fogalmazott Iohannis a Cotroceni-palotában adott nyilatkozatában. Az államfő a COVID-19-járvány kezelésére hozott intézkedésekről egyeztetett tegnap Ludovic Orban miniszterelnökkel, Marcel Vela belügyminiszterrel, Florin Cîţu pénzügyminiszterrel, Nicolae Ciucă védelmi miniszterrel, Virgil Popescu gazdasági és energiaügyi miniszterrel, Violeta Alexandru munkaügyi miniszterrel, valamint Lucian Bode szállításügyi tárcavezetővel.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 50
szavazógép
2020-03-26: Család - :

A fehérjék szerepe

A fehérjék daganatos elváltozások kialakulásában betöltött szerepét is vizsgálják a pécsi és a debreceni egyetem munkacsoportjai egy kutatás keretében – közölte a Pécsi Tudományegyetem az MTI-vel.
2020-03-26: Belföld - :

A fertőzés kezelési formái

Jóváhagyta az egészségügyi minisztérium a koronavírus-fertőzés kezelési protokollját, amely megjelent tegnap a Hivatalos Közlönyben.