Felfüggesztik a sofőrvizsgákat

2020. március 26., csütörtök, Közélet

Csak nyomós indok esetén, igazoló iratok felmutatása mellett állítanak ki útlevelet az illetékes hatóságok a következő időszakban. Azok is késedelemre számíthatnak, akik sofőrvizsgára készültek, a felmérések egyelőre szünetelnek – derül ki a kormánybiztosi hivatal által kiadott közleményből.

Az útlevélosztály csak sürgősség esetén fogadja a kéréseket, az igénylőknek dokumentumokkal kell alátámasztaniuk, hogy az útlevél kérvényezésétől számított 30 napon belül mi indokolja az utazásukat. Az igényléseket kizárólag online időpontfoglalást követően fogadják. Az útleveleket postán vagy futárszolgálattal juttatják el a tulajdonosokhoz vagy azok meghatalmazottjaihoz. Az egyéb kéréseket – például a külföldön szabad mozgásra jogosító iratok, vámilletékek alóli mentesség, különféle igazolások kiállítása – postán vagy e-mailben lehet jelezni, a dokumentumokat hasonló módon továbbítják azoknak, akik iratokkal bizonyítják, hogy valóban sürgősen szükségük van azokra.

A gépjármű-nyilvántartó hivatal is módosításokat vezetett be. Március 17-től felfüggesztették a sofőrvizsgák lebonyolítását – az intézkedés egyelőre harminc napig érvényes, azonban utólag meghosszabbítható. A hivatal személyzete két váltásban dolgozik – 19 óráig –, a járműbejegyzés ügyintézésének idejét tíz percben állapították meg, az érdekelteknek azonban előzetesen, online kell időpontot foglalniuk. Korlátozzák a belépést a hivatal területére, a közönségszolgálati tereket kétóránként takarítják, az ügyfelekkel kapcsolatot tartó személyzet maszkban, kesztyűben látja el teendőit, az érdeklődők számára pedig telefonon biztosítanak tájékoztatást.

Az ügyintézés menetéről, az ügyfélfogadásról mindkét témakörben a prefektúra honlapján találhatók további információk (cv.prefectura.mai.gov.ro).

Hozzászólások
Szavazás
Mely párt jelöltjeit támogatja a vasárnapi önkormányzati választáson?eredmények
szavazatok száma 525
szavazógép
2020-03-26: Közélet - Bokor Gábor:

Újabb szigorítások az állategészségügynél

A március 16-án bevezetett szükségállapotra való tekintettel a Kovászna Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóság értesít minden érintettet, akinek működési engedélye vagy más kísérő okirata az április 16-ig terjedő időszakban lejár, hogy ezen dokumentumok érvényességét a szükségállapot megszüntetéséig kiterjesztik.
2020-03-26: Kármentő - Matekovics János Zoltán:

A személytelen ellenfél

Tiszta cirkusz megy a tévében. Némán meredek a Belügyminisztérium sajtótájékoztatójára, próbálom megérteni az ott hallottakat. A feleségem sürget, kapcsoljunk át, nézné a krimijét. Mindegy, hogy mit nézünk, úgyis kriminális a helyzet.