Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Orvosifelszerelés-lerakat Romániában

2020. március 27., péntek, Belföld

Románia, az Európai Unió nevében, 10 millió euró összegben vásárol orvosi védőeszközöket (maszkokat és egyéni védőöltözeteket), valamint lélegeztetőgépeket – közölte tegnap Klaus Iohannis államfő.

  • Fotó: wall-street.ro
    Fotó: wall-street.ro

Még az Európai Unió Tanácsának román elnöksége idején döntöttek arról, hogy az európai polgári védelmi mechanizmus keretében létrehoznak egy stratégiai orvosifelszerelés-lerakatot – mondta az államfő, hozzátéve, hogy ez helyileg Romániában lesz. „Ez az eljárás az Európai Bizottság által közvetlenül végrehajtott beszerzésektől függetlenül zajlik, de ha ezek az anyagok rendelkezésre állnak, akkor Románia is igényelheti a stratégiai tartalék egy részét” – magyarázta az államfő a Cotroceni-palotában. Hangsúlyozta: fontos, hogy gyors legyen a járvány kezeléséhez szükséges orvosi berendezések és eszközök beszerzése, hogy az érdekelt tagállamok mihamarabb birtokba vehessék ezeket a termékeket.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 1976
szavazógép
2020-03-27: Belföld - :

Kísérleti tesztelésre készülnek

10 500 fős kísérleti koronavírustesztelésre készül a Matei Balş intézet – jelentette be tegnap Adrian Streinu-Cercel, az intézmény igazgatója. A szakember azt mondja: nem elég a kórházakat felkészíteni a járványra, meg kell akadályozni, hogy az emberek megfertőződjenek, ehhez pedig tudni kell, hogy hol terjed a vírus.
2020-03-27: Belföld - :

Csökkentenék a törvényhozók juttatását

Törvényjavaslatot nyújtott be tegnap Tudor Benga képviselő a Mentsétek meg Romániát Szövetség (MRSZ) nevében, amelynek értelmében 25 százalékkal csökkentenék a törvényhozók juttatását a szükségállapot idejére és az azt követő 6 hónapos időszakra.