Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

KézdivásárhelyLeálltak a nadrággyárak

2020. március 31., kedd, Közélet

Mint már hírül adtuk, múlt hétfőtől két hét szabadságra küldték az 1800 alkalmazottat foglalkoztató New Fashion Rt. és Zarah Moden Kft. termelésben dolgozó személyzetét.

A város legrégebbi, 51 éves nadrággyára, a Secuiana Rt. munkaközössége március 6. és 22. között volt kéthetes szabadságon, hétfőtől szerdáig dolgoztak, és csütörtöktől ismét szünetel a munka. Dobra László közgazdász, a részvénytársaság vezérigazgatója érdeklődésünkre elmondta: egyelőre április 16-ig mennek el ismét szabadságra, amíg a szükségállapot tart. Sikerült befejezniük a tavaszi-nyári termelési szezont, a sürgősségeket pedig e hét elején három nap alatt elkészítették.

Létrehoznak egy operatív értesítési vonalat, ami azt jelenti, hogy a mesterek révén egyik napról a másikra értesíteni tudják az alkalmazottakat az újrakezdésről. Ha meghosszabbítják a szükségállapotot, akkor a Secuiana Rt. is alkalmazkodik, és április 16. után is kényszerszabadságon maradnak. Kézdivásárhely négy nadrággyára közül csupán a Secuiana cégcsoporthoz tartozó S’mode Rt. dolgozott péntekig, mától ők is kéthetes húsvéti szabadságra mentek. (iochom)

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 1979
szavazógép
2020-03-31: Közélet - :

Szünetel a vízórák leolvasása

A sepsiszentgyörgyi Közüzemek Rt. a koronavírus-járvány idejére az egyész megyében felfüggeszti a vízórák leolvasását a tömbházakban és a magánházakban is.
2020-03-31: Közélet - Bokor Gábor:

Üres a szívkórház

Üres a kovásznai Dr. Benedek Géza Szív és Érrendszeri Rehabilitációs Kórház. A bent fekvő betegeket már a járvány kezdetekor kiutalták – mondta el érdeklődésünkre Monica Sporea kórházmenedzser. A szívkórházban mindössze két beteg maradt a kiutalások után, őket súlyosabb állapotuk miatt kellett bent tartani – fűzte hozzá a menedzser.