Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Üres a szívkórház

2020. március 31., kedd, Közélet

Üres a kovásznai Dr. Benedek Géza Szív és Érrendszeri Rehabilitációs Kórház. A bent fekvő betegeket már a járvány kezdetekor kiutalták – mondta el érdeklődésünkre Monica Sporea kórházmenedzser. A szívkórházban mindössze két beteg maradt a kiutalások után, őket súlyosabb állapotuk miatt kellett bent tartani – fűzte hozzá a menedzser.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

A személyzet nagy része szabadságon van, korábbi évekből megmaradt szabadságnapjaikat töltik, hiszen általában nagy a zsúfoltság a kórházban, így sokan nem élhettek eddig a szabadság lehetőségével – magyarázta Sporea a helyzetet.

A szívkórház alegységeként működő kovásznai városi kórház – az úgynevezett Holland-kórház – és a bodzafordulói kórház is folytatja működését. Egyelőre – így fogalmazott a menedzser – nincs gond a fertőtlenítőszerekkel és védőfelszerelésekkel, a szükséges ellátmány rendelkezésre áll. A kovásznai kórház udvarán felállítottak egy sátrat, ezt használják a betegek szétosztására, ez az intézkedés azt hivatott megelőzni, hogy fertőzöttek kerüljenek a gyógyintézetbe.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 1981
szavazógép
2020-03-31: Közélet - :

Leálltak a nadrággyárak (Kézdivásárhely)

Mint már hírül adtuk, múlt hétfőtől két hét szabadságra küldték az 1800 alkalmazottat foglalkoztató New Fashion Rt. és Zarah Moden Kft. termelésben dolgozó személyzetét.
2020-03-31: Közélet - :

Új orvos igazgató Kézdivásárhelyen

Vezetőváltás történt a kézdivásárhelyi városi kórház élén. Dr. Szabó István altató főorvost – aki több mint tizenöt évig töltötte be a tisztséget – dr. Borbáth Anikó intenzív terápiás szakorvos váltotta az egészségügyi intézmény orvos igazgatói tisztségében.