Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

A közbiztonság érdekében

2020. április 1., szerda, Közélet

Az utóbbi napokban egyre több boltba törtek be, de magánlakásokban is egyre sűrűbben fordulnak meg tolvajok: a kijárási tilalom bevezetése óta a közbiztonság Sepsiszentgyörgyön, de Háromszék-szerte is nagyon sokat romlott. A rend helyreállításának lehetőségeiről Antal Árpád polgármestert kérdeztük.

  • Fotó: Szekeres Attila
    Fotó: Szekeres Attila

Több évtizedes problémák szőnyeg alá seprése vulkánszerűen tör fel most a társadalomban, hogy a közbiztonságnál maradjunk: tény, hogy Románia bűnözőket is exportált Nyugat-Európába, akiknek egy része hazajött, és itthon is bűnözésből akar megélni, a rendvédelmi szervek meg nem voltak erre felkészülve – mondta a polgármester. Válsághelyzetben, legyen az gazdasági vagy járvány okozta krízis, mindig azok kerülnek a legnagyobb bajba, akiknek nem volt törvényes jövedelme, elsőként tehát a feketegazdaságban dolgozók és a bűnözők. Mi, a város vezetése – tekintettel, hogy jelen pillanatban semmilyen rendvédelmi szerv felett nem rendelkezünk, hiszen a helyi rendőrség irányítása is a belügyminisztérium hatáskörébe került – egyebet nem tehetünk, mint nyomást gyakorolunk a rendfenntartó egységekre, hogy a törvényt mindenhol egyformán tartsák és tartassák be, ugyanúgy a főtéren, mint a Csíki negyedben, ugyanúgy az Állomás negyedben, mint az Őrkőn. De nyomást gyakorolunk a hatóságokra is, múlt héten Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke és az én kezdeményezésemre összehívtuk a megyei készenléti bizottságot, az ülésen két napirendi pont szerepelt: a megyei kórházban kialakult helyzet és a közbiztonság kérdése. Utóbbival kapcsolatban javaslatokat fogalmaztunk meg, külön beszéltünk az őrkőiek helyzetéről, s bár különböző lépéseket előkészítettünk már, de szükség volt a készültség negyedik fokozatának bevezetésére ahhoz, hogy a közbiztonságot javító bizonyos döntéseket meg lehessen hozni, magyarázta a polgármester.

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 171
szavazógép
2020-04-01: Közélet - :

Rendkívüli tanácsülés összehívását kérik

Tegnap Ilyés Botond történelemtanár, az Erdélyi Magyar Néppárt kézdivásárhelyi önkormányzati képviselője az EMNP öttagú frakciójának nevében azt kezdeményezte, hogy Bokor Tibor polgármester hívjon össze minél rövidebb időn belül rendkívüli testületi ülést.
2020-04-01: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Segítik a jövedelem nélkül maradtakat

Iratcsomójuk összeállításához ajánlott fel segítséget Sepsiszentgyörgy önkormányzata azoknak a helybelieknek, akik a rendkívüli állapot miatt jövedelem nélkül maradtak, és eddig nem részesültek szociális segélyben.