Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Segítik a jövedelem nélkül maradtakat

2020. április 1., szerda, Közélet

Iratcsomójuk összeállításához ajánlott fel segítséget Sepsiszentgyörgy önkormányzata azoknak a helybelieknek, akik a rendkívüli állapot miatt jövedelem nélkül maradtak, és eddig nem részesültek szociális segélyben.

A rászorulókat arra biztatja a városháza e célból alakult stratégiai munkacsoportja – amely a Közösségi Támogatási Igazgatóság (román betűszóval DAS) és a Sepsi GAL akciócsoport tagjaiból áll –, hogy éljenek a lehetőséggel, mert ha nem is nagy a támogatás összege, legalább biztos, és valós segítséget jelenthet a nehéz helyzetben levőknek. A városháza közleménye szerint szociális segélyre és családi pótlékra minden olyan személy jogosult, akinek semmilyen regisztrált jövedelme nincs (a gyermekpénz nem számít jövedelemnek, de be kell jelenteni). A két juttatás nem zárja ki egymást, tehát mindkettőt meg lehet kapni ugyanarra az időszakra, ám a szociális segélyért közmunkát kell végezni. Ezeknek a feladatoknak a listáját most bővítik, hogy minél több igénylő számára elérhető legyen a segély. Érdeklődni a támogatási igazgatóságnál lehet a 0267 312 111-es telefonszámon vagy az office@dassepsi.ro e-mail-címen.

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 184
szavazógép
2020-04-01: Közélet - Váry O. Péter:

A közbiztonság érdekében

Az utóbbi napokban egyre több boltba törtek be, de magánlakásokban is egyre sűrűbben fordulnak meg tolvajok: a kijárási tilalom bevezetése óta a közbiztonság Sepsiszentgyörgyön, de Háromszék-szerte is nagyon sokat romlott. A rend helyreállításának lehetőségeiről Antal Árpád polgármestert kérdeztük.
2020-04-01: Közélet - :

Mit vihetünk az intézményes karanténba?

Az országos számadatokhoz hasonlóan egyre növekszik Háromszéken is az intézményes karanténba helyezettek száma, ezért nem árt ha tudjuk, mit vihetünk magunkkal a karanténközpontba.