Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Mit vihetünk az intézményes karanténba?

2020. április 1., szerda, Közélet

Az országos számadatokhoz hasonlóan egyre növekszik Háromszéken is az intézményes karanténba helyezettek száma, ezért nem árt ha tudjuk, mit vihetünk magunkkal a karanténközpontba.

Lapunk kérdésére Ágoston László, a megyei közegészségügyi igazgatóság vezetője elmondta, szükségleti cikkeket, tisztálkodási felszerelést, pizsamát, könyvet, laptopot és egyéb személyes tárgyat be lehet vinni az intézményes elkülönítőbe, de határozottan kérik, hogy az érintettek ne vigyenek magukkal olyan dolgokat, amiből fém- vagy üveghulladék keletkezik. A karantén helyiségeiben keletkező hulladék veszélyes anyagnak minősül, amit szakcég szállít el, jelenleg azonban technikai okokból nincs lehetőség a fém- és üveghulladék feldolgozására – hangsúlyozta. (fekete)

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 171
szavazógép
2020-04-01: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Segítik a jövedelem nélkül maradtakat

Iratcsomójuk összeállításához ajánlott fel segítséget Sepsiszentgyörgy önkormányzata azoknak a helybelieknek, akik a rendkívüli állapot miatt jövedelem nélkül maradtak, és eddig nem részesültek szociális segélyben.
2020-04-01: Közélet - Bokor Gábor:

Szünetel az ügyfélfogadás

Szünetel az ügyfélfogadás a Kovászna megyei kataszteri hivatalban. Az intézmény irodáiba a szükségállapot feloldásáig nem léphetnek be az ügyfelek – közölte a hivatal tegnapi tájékoztatójában, Gianina Maria Sîrmă aláírásával.