Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

A román állam az ozsdolai közbirtokosság ellenElnapolták a tárgyalást

2020. április 1., szerda, Közélet

Tegnap délelőttre volt kitűzve a kézdivásárhelyi bíróságon a román állam által a pénzügyminisztériumon keresztül az ozsdolai Láros Közbitokosság ellen kezdeményezett per ötödik tárgyalása, a rendkívüli helyzetre való tekintettel május 19-re napolták el a tárgyalást.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

A per tétje óriási, hiszen 2900 hektár erdőről van szó, amelyet 986 tagnak ítéltek vissza tizenhét évvel ezelőtt, és abban az esetben, ha a bíróság az állam javára dönt, ez további visszaállamosításokra teremthet rendkívül veszélyes precedenst. A román állam felperesként, az ozsdolai Láros Közbirtkosság, a megyei és helyi földosztó bizottság pedig alperesként szerepel a kézdivásárhelyi bíróságon zajló alapfokú perben. A taláros testület elfogadta, hogy az ozsdolai Kun Kocsárd-iskola, az ortodox egyházközség, a római katolikus plébánia, a Romsilva Állami Erdészet, illetve hét magánszemély – Jakab-Fancsali Kálmán, Lukács Attila, Borbáth Károly, Borbáth Zalán, Borbáth Henrik, Vitályos Tamás és Vitályos Márton – is csatlakozzék a perhez.

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 181
szavazógép
2020-04-01: Közélet - Bokor Gábor:

Szünetel az ügyfélfogadás

Szünetel az ügyfélfogadás a Kovászna megyei kataszteri hivatalban. Az intézmény irodáiba a szükségállapot feloldásáig nem léphetnek be az ügyfelek – közölte a hivatal tegnapi tájékoztatójában, Gianina Maria Sîrmă aláírásával.
2020-04-01: Közélet - :

Pórul járt ittas sofőrök

Nem állt meg a járőröző rendőrök jelzésére egy gépkocsi vezetője a Păiuș David és az  1918. december 1. út találkozásánál, ezért a hatóságok üldözőbe vették.