Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Pórul járt ittas sofőrök

2020. április 1., szerda, Közélet

Nem állt meg a járőröző rendőrök jelzésére egy gépkocsi vezetője a Păiuș David és az  1918. december 1. út találkozásánál, ezért a hatóságok üldözőbe vették.

A jármű a városközpont felé vette útját, a rendőröknek végül erőszakkal sikerült megállítaniuk a Sport utcában. Mindezek ellenére a 39 éves gépkocsivezető továbbra sem nyugodott, indult volna ismét, ezért a rendőrök kiemelték autójából, és mivel erőszakossá vált, meg is bilincselték. Ezt követően szondába fújatták, a műszer pedig 1,00 mg/l szesztartalmat mért leheletében, így a férfit kórházba kísérték vérvételre. Mint később kiderült, jogosítványa sem volt, így 24 órára őrizetbe vették – számolt be a hétfői esetről a megyei rendőr-felügyelőség. Kézdivásárhelyen egy robogót vezető fiatalember akadt fenn a hatósági rostán. Őt tegnapra virradó éjszaka állították meg, és mint kiderült, semmiféle irat nem volt nála, alkoholszagot is árasztott, ezért szondába fújatták. A 22 éves férfi leheletében 0,28 mg/l szesztartalmat mért a műszer. A rendőrség közölte, az ittas vezetőnek jogosítványa sem volt, de a robogóról sem volt semmilyen bejegyzés a hazai nyilvántartásokban. (dvk)

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 180
szavazógép
2020-04-01: Közélet - Iochom István:

Elnapolták a tárgyalást (A román állam az ozsdolai közbirtokosság ellen)

Tegnap délelőttre volt kitűzve a kézdivásárhelyi bíróságon a román állam által a pénzügyminisztériumon keresztül az ozsdolai Láros Közbitokosság ellen kezdeményezett per ötödik tárgyalása, a rendkívüli helyzetre való tekintettel május 19-re napolták el a tárgyalást.
2020-04-01: Közélet - Fekete Réka:

Az elsőként diagnosztizált beteg hazamehetett (Tizennégy fertőzött a megyei kórházban)

Meggyógyult, így ma délelőtt kiengedték a sepsiszentgyörgyi megyei kórházból a koronavírus fertőzéssel elsőként diagnosztizált beteget – közölte a megyei önkormányzat sajtóosztálya. A kórházban jelenleg tizennégy beteget kezelnek, akiknek teszteredménye pozitív és öt beutalt páciens esetében fennáll a fertőzés gyanúja.