Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Tizennégy fertőzött a megyei kórházbanAz elsőként diagnosztizált beteg hazamehetett

2020. április 1., szerda, Közélet

Meggyógyult, így ma délelőtt kiengedték a sepsiszentgyörgyi megyei kórházból a koronavírus fertőzéssel elsőként diagnosztizált beteget – közölte a megyei önkormányzat sajtóosztálya. A kórházban jelenleg tizennégy beteget kezelnek, akiknek teszteredménye pozitív és öt beutalt páciens esetében fennáll a fertőzés gyanúja.

  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele

Dr. Roșu Mátyás, a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház orvosigazgatója ma délelőtti online sajtótájékoztatón elmondta, jelenleg tizennégy igazolt pozitív teszteredményű beteg fekszik a fertőző osztályon és öten gyanús esetnek számítanak. A kollégák állapota jó, kivéve kettőt, akiknek tüdőgyulladása van, egyikük állapota jó, a másiknak kielégítő, még mindig egy kicsit lázas, étvágytalan – közölte.

Roșu doktor arról tájékoztatott, a fertőzéssel kezelt betegeknél tizenkettedik, tizenharmadik nap egymás után két tesztet végeznek, ha mind a kettő negatív, akkor a tizennegyedik nap haza lehet engedni őket. Szerinte, ez meg fog változni, mert minél több beteg lesz ország szinten, annál kevésbé valószínű, hogy ezt a tesztelési ritmust bírni fogják a laboratóriumok. Akkor majd úgy járnak el, hogy amint tünetmentes lesz a páciens, hazaengedik és még tizennégy napi otthonülést javasolnak.

Újságírói kérdésre válaszolva az orvosigazgató elmondta, a megyei kórházba beutalt fertőzött betegek mindannyian háromszékiek.

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 182
szavazógép
2020-04-01: Közélet - :

Pórul járt ittas sofőrök

Nem állt meg a járőröző rendőrök jelzésére egy gépkocsi vezetője a Păiuș David és az  1918. december 1. út találkozásánál, ezért a hatóságok üldözőbe vették.
2020-04-01: Belföld - :

Kétszáznál több új fertőzött /Frissítés: bírságok/

Szerda délig 215 új koronavírus-megbetegedést jegyeztek, így Romániában a fertőzöttek száma elérte a 2460-at. A fertőzöttek közül 252 személy meggyógyult, mindannyian elhagyhatták a kórházat – derült ki a Stratégiai Kommunikációs csoport tájékoztatójából.