A jó szó erejével

2008. október 2., csütörtök, Közélet

Oly ritkán figyel oda a társadalom az idős emberekre, hogy tegnap sok időskorú férfi és nő meg is hatódott, amikor a sepsiszentgyörgyi Erzsébet park bejáratánál kedves szóval, Bibliából vett idézettel, meleg teával köszöntötték.

A Diakónia Keresztyén Alapítvány ingyenes vérnyomásméréssel egybekötött idősnapi tájékoztató délelőttöt szervezett, amelynek célja saját idősgondozói programjainak ismertetése és annak tudatosítása, hogy bár fiatalon félelmekkel tekintünk az öregkorra, az nem más, mint az élet ajándéka, a bölcsebb, tapasztaltabb élet időszaka. Ajándékozzuk meg a körülöttünk élőket azzal az elismeréssel, hogy ,,szükség van rád" — hívta fel az arra járók figyelmét a segélyszervezet, amelynek munkatársai szinte szünet nélkül mérték az idős emberek vérnyomását, és ellátták őket jó szóval, bátorítással.

Hozzászólások
Szavazás
Ön beoltatta-e magát koronavírus ellen?
eredmények
szavazatok száma 1785
szavazógép
2008-10-02: Közélet - Fekete Réka:

Idéntől mesteri képzés is (Egyetemi tanévnyitó)

Négy gazdasági és a környezetmérnöki szak közös tanévnyitóját tartották tegnap a kolozsvári Babeş—Bolyai Tudományegyetem sepsiszentgyörgyi kihelyezett tagozatán. A tizenkettedik tanévet több mint ezerkétszáz hallgatóval kezdi a helyi egyetem, közülük százharmincegyen az idén indult mesteri képzésen vesznek részt.
2008-10-02: Máról holnapra - Simó Erzsébet:

Kampánylázban

Nagy úr a választó, derült ki a parlament hétfői és keddi szavazásakor, amikor a népképviselet felkent urai olyan egyhangú örömmel és nyugalommal szavazták meg a pedagógusok bérének ötven-, illetve az egyetemi tanári fizetések hetvenöt százalékos emelését, mintha soha nem hallottak volna arról az aranyszabályról, miszerint csak addig nyújtózz, ameddig a takaród ér.