Elhalasztják az autósport-olimpiát

2020. április 28., kedd, Autóvilág–Technika

Egy évvel elhalasztják az idén októberre tervezett Motorsport Games elnevezésű „autósport-olimpiát”, amelynek helyszíne a franciaországi Marseille és a Paul Ricard versenypálya marad, új dátuma pedig 2021. október 22–24.

A szervező Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) és a technikai, műszaki támogatást nyújtó SRO Motorsports Group múlt heti közös közleménye szerint a halasztásra a koronavírus-járvány miatt kerül sor, ugyanakkor, miután a nemzeti sportági szövetségeknek is át kell tervezniük az idei versenynaptárukat, az egyéves csúsztatás biztosítja azt is, hogy a rendezvény nem kerül azonos időpontra más eseménnyel. „A halasztás lehetőséget ad a nemzeti szövetségeknek, a csapatoknak és az SRO-nak is, hogy még jobban fel tudjanak készülni az eseményre” – idézte a közlemény Jean Todtot, a FIA elnökét.

A szervezők január végén számoltak be arról, hogy a tavaly novemberben Rómában és környékén rendezett első Motorsport Games után a másodikra Marseille-ben és a fennállásának 50. évfordulóját idén ünneplő Paul Ricard versenypályán kerül sor. Március elején az is kiderült, hogy a tavalyi hat helyett idén már 15 szakágban küzdenek meg az érmekért és az összetett győzelemért járó trófeáért a nemzetüket képviselő versenyzők. A keddi közleményben az áll, hogy a szakágak számát nem érinti a halasztás, az esemény a tervezett módon valósul meg.

A tavaly november elején rendezett első Motorsport Games-en hat kategóriá­ban állt rajthoz 49 ország 192 versenyzője. A Róma mellett elhelyezkedő Vallelungában GT, túraautó, Forma–4, drift, gokart szlalom és szimulátor géposztályban versenyeztek a résztvevők, az éremtáblázat élén pedig Oroszország végzett egy arany- és két bronzéremmel, így az övé lett az összetett sikerért járó trófea is.

Hozzászólások
Szavazás
Mely párt jelöltjeit támogatja a vasárnapi önkormányzati választáson?eredmények
szavazatok száma 566
szavazógép
2020-04-28: Autóvilág–Technika - :

Volvo–Daimler szövetség

Buszokban és teherautókban használt hidrogénes meghajtás kifejlesztésére hoz létre közös vállalatot a haszongépjármű-ipar két északi óriása.
2020-04-28: Faluvilág - Kisgyörgy Zoltán:

Május küszöbén: közösség épül Uzonban

Nemcsak a községközpontban hanem Bikfalván, Lisznyóban és Szentivánlaborfalván is beindult az élet. Ha a sepsimagyarósi és uzonfüzesi zöldellő határra pillantunk, akkor az egész uzoni térségre igaz az állítás, hogy a különleges tél, a koronavírus és a fogait mutató szárazság ellenére éledezik a határ. Zajlanak a megkezdett munkálatok, ami még nem kapott zöld utat, holnap-holnapután kap, a sepsiszéki község élni akaró közösségei bíznak benne: sikeres év lesz az idei. Két településen még mindig át- meg átvonul a Moldva-Moldávia felé tartó időleges migráció, a koronavírus azonban egyelőre elkerülte ezt a helyet. A veszély megjelenése után leállt az országút mentén a helyiek kapuk-házak előtti termékkereskedelme, így az átutazóknak is eggyel kevesebb okuk volt megállni.