Olcsóbb lesz az öntözés

2020. május 8., péntek, Belföld

A szükségállapot ideje alatt és az azt követő hat hónapban a fúrt kutakból származó talajvíz, de a folyók, tavak és gyűjtőtavak vize is a vízgazdálkodási illeték befizetése nélkül használható a mezőgazdasági területek öntözésére.

Ugyanebben az időszakban az öntözési infrastruktúrába történő beruházások elvégzésé­hez szükséges vízgazdálkodási engedélyek megszerzéséhez kötött összes illetéket eltörlik, kibocsátásuk határidejét pedig felére csökkentik. Mindezt egy szerdán elfogadott törvény szentesíti, amelyet az SZDP kezdeményezett, de a szárazság miatt minden parlamenti csoport megszavazta, már csak az államfőnek kell aláírnia.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1549
szavazógép
2020-05-08: Belföld - :

Vagy kimehetünk, vagy nem

Ellentmondásokba bonyolódott Marcel Vela belügyminiszter és Ludovic Orban kormányfő. Miután Vela szerda este kijelentette, hogy május 15-e után mindenki oda mehet az országban, ahova akar, Ludovic Orban tegnap azt mondta, hogy a települések között valószínűleg a szükségállapot lejárta után sem lehet szabadon mozogni, csak jól meghatározott céllal (szolgálati érdekből, mezőgazdasági tevékenységre, rokonlátogatásra) – végleges döntés azonban még nem született arról, hogy mit lehet és mit nem, mert a járványügyi kockázatot is figyelembe kell venni.
2020-05-08: Világfigyelő - :

Háromszoros költségvetési hiány lesz

Az Európai Bizottság Romániában hatszázalékos gazdasági visszaeséssel számol idén és 4,2 százalékos növekedéssel jövőre, az államháztartási hiány pedig 9,2 százalék lehet 2020-ban, és 11,4 százalék 2021-ben, ha a bukaresti kormány nem változtat a költségvetés jelenlegi szerkezetén.