Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

KényszerszabadságEgyedülálló informatikai megoldás

2020. május 13., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

A sepsiszentgyörgyi HAMOR Soft Kft. fiatal informatikusai – Bujdosó Zsolt és Földes Sándor – számítógépes programot dolgoztak ki, amely segíti a könyvelőket, hogy kitöltsék a kényszerszabadságra járó támogatás igényléséhez szükséges listákat. A program minden felhasználó számára ingyenesen elérhető.

  • Az informatikusok mikóújfalusi és zágoni otthonukból, távmunkával készítették a szoftot. Forrás: HAMOR Soft
    Az informatikusok mikóújfalusi és zágoni otthonukból, távmunkával készítették a szoftot. Forrás: HAMOR Soft

Bodosi Imre cégvezető szerint az országosan egyedülálló megoldás rendkívüli módon megkönnyíti a kényszerszabadságoláshoz szükséges dokumentumok kitöltését. A jogszabály, illetve az alkalmazási szabályzó megjelenésekor ugyanis nem volt lehetőség arra, hogy az alkalmazottak adatait elektronikusan vezessék fel a kitöltendő formanyomtatványokra. Ez elsősorban azokat a cégeket, illetve munkatársait érintette hátrányosan, amelyeknek nagyszámú munkavállalót kellett kényszerszabadságra küldeniük.

A hAICI nevű szoftver segítségével most gyakorlatilag egy kattintással a munkavállalók adatai táblázatba kerülnek, ezt kell elküldeni további dokumentumokkal együtt a munkaerő-ügynökségnek az állami támogatás megszerzése érdekében.

A cég termékeit használó vállalatoknál a megoldás integráltan alkalmazható a többi könyvelési programmal, de más felhasználóknak külön is elérhető a cég honlapjáról, ahol a program használatához is lehet útmutatót találni – mondta a cégvezető.

A program az érintett cégek számára ténylegesen megkönnyítette a dokumentáció összeállítását – mondta kérdésünkre Kelemen Tibor.

A munkaerő-ügynökség vezetője friss adatokkal is szolgált a kényszerszabadságolás, illetve a gyermekek felügyelete miatt kért és folyósított támogatásokról. Eszerint Háromszéken 346 cég összesen 2145 munkavállalóját küldte 75 százalékos fizetéssel kényszerszabadságra, az állam által kifizetett összeg pedig 3 814 742 lej volt, míg 122 gyermek felügyelete érdekében 1942 kérvényt iktattak, a jogosultaknak átutalt összeg pedig 57 545 lej.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2149
szavazógép
2020-05-13: Faluvilág - Kisgyörgy Zoltán:

Ígéretesebb nyárra számítanak Bölönben

Manapság minden tervet, elképzelést a ha szócska előz meg. A feltételes módot pedig a koronavírus indokolja. A bölöni községházán is ennek függvényében terveznek, minderről Sikó Imre polgármesterrel beszélgettünk.
2020-05-13: Pénz, piac, vállalkozás - Ferencz Csaba:

Bajba juthat az eurózóna? (Kitekintő)

Bár az Európai Bizottság (EB) kötelezettségszegési eljárással fenyegette meg Németországot egy alkotmánybírósági ítélet miatt, a portfolio.hu által idézett Bruxinfo szerint az EB inkább eljáráson kívül próbál megegyezni a német kormánnyal. Az ügy előzménye, amely egyes elemzők szerint az euró, sőt, az eurózóna létét is veszélyezteti, hogy a német szövetségi alkotmánybíróság magyarázatra szólította fel a Bundesbankot az Európai Központi Bank által még 2015-ben indított eszközvásárlások kapcsán.