Lassul a növekedés

2020. május 19., kedd, Közélet

A legutóbbi tájékoztatás óta 155 új koronavírusos megbetegedést igazoltak Romániában, és ezzel 17 191-re nőtt a fertőzöttek száma – közölte kedden a stratégiai kommunikációs törzs (SKT). Háromszéken egy újabb fertőzöttet jegyeztek tegnap óta, így 229-re nőtt a betegek száma, Hargita megyében három új beteg került nyilvántartásba (összesen 68 személy), Maros megyében pedig 657 betegről tudnak, ami kettővel nagyobb, mint a tegnapi szám.

  • A százezer főre jutó esetek száma. Fotó: casajurnalistului.ro
    A százezer főre jutó esetek száma. Fotó: casajurnalistului.ro

Az országosan nyilvántartott betegek közül 10.166-ot gyógyultnak nyilvánítottak és kiengedtek a kórházból. Jelenleg 195 fertőzöttet ápolnak az intenzív osztályon. Ez idáig 1126 halálos áldozata volt a koronavírusnak Romániában.

Jelen pillanatban 11.808 személy van hatósági karanténban az ország területén, 24.415-en pedig otthoni elkülönítésben, orvosi megfigyelés alatt. Mindeddig 322.074 koronavírus-tesztet végeztek az országban.

Az elmúlt 24 órában 463 hívást regisztráltak az 112-es egységes segélyhívószámon, és 1869-et az állampolgárok tájékoztatására létrehozott zöld számon (0800.800.358).

Május 17-éig összesen 1.311.066 koronavírusos esetet jegyeztek Európában. A legtöbb koronavírusos beteg Olaszországban, Franciaországban, Németországban, Spanyolországban és az Egyesült Királyságban van. 2923 határon túli román állampolgárt diagnosztizáltak koronavírussal, ebből 22-t nyilvánítottak gyógyultnak, és továbbra is 103 a betegségben elhunyt külföldön élő románok száma – áll az SKT keddi jelentésében.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint jobban vagy rosszabbul fog élni az új évben a tavalyihoz képest?eredmények
szavazatok száma 467
szavazógép
2020-05-19: Közélet - :

Eltűnt Belgiumban, itthon is keresik

Itthon és Belgiumban is keresik a hatóságok Németh Anitát.
2020-05-19: Közélet - Iochom István:

Ismét elnapolták a tárgyalást (A román állam az ozsdolai közbirtokosság ellen)

A járvány miatt kialakult rendkívüli helyzetre való tekintettel kedden délelőtt a kézdivásárhelyi bíróság elnapolta a tárgyalást abban a perben, melyet a román állam a pénzügyminisztériumon keresztül indított az ozsdolai Láros Közbirtokosság ellen.