Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

LabdarúgásGibraltári klub az élen

2020. május 20., szerda, Sport

A svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) legfrissebb tanulmányában a hazájukban legdominánsabb futballcsapatokkal foglalkozott, a listát a gibraltári Lincoln Red Imps vezeti, a mezőnyből itthon a Chindia Târgoviște, Magyarországon a Mol Fehérvár FC és a Ferencváros emelkedik ki.

  • A Lincoln Red Imps FC csapata. Fotó: lincolnredimpsfc.co.uk
    A Lincoln Red Imps FC csapata. Fotó: lincolnredimpsfc.co.uk

A kutatás azt vizsgálta, a csapatok milyen százalékban nyerték meg legalább három góllal bajnoki mérkőzéseiket a 2015 és 2020 közötti időszakban.

Ami a ligákat illeti, a makaói (a meccsek 42,5 százaléka), a tahiti (38,1%) és az észt (32,6%) bajnokság hozza a legtöbb sima mérkőzést, a topligákat tekintve a németeknél a legmagasabb (18,8%), az olaszoknál a legalacsonyabb (15,5%) a kiütések aránya.

Az ismertebb csapatok közül az Ajax áll a legelőkelőbb helyen, az amszterdami gárda meccsei 37,4 százalékát nyerte meg legalább három góllal, ezzel az ötödik a ranglistán. A top tízben még két nagy klub található, a francia Paris Saint-Germain és a spanyol Barcelona holtversenyben a kilencedik, 35,4 százalékkal.

A román pontvadászatban a Chindia Târgoviște 13,8 százalékos aránya a legjobb, a képzeletbeli dobogó második helyezettje az Academica Clinceni (12,5%), s nagyon kevéssel lemaradva harmadik a címvédő és a felsőházi rájátszásban éllovas Kolozsvári CFR (12,3%). A svájciak rangsorában ott van a megyeszékhelyi Sepsi OSK együttese is, amely 10,7 százalékos mutatóval a hazai csapatok közt a hatodik. A legrosszabbul teljesítő  csapatok táborát idehaza az FC Hermannstadt (6,5%), az FC Voluntari (4,6%) és a Jászvásári Poli (4,1%) erősíti.

Magyarországon a Mol Fehérvár FC 18 százalékos indexszel messzemenően a leghatékonyabb alakulat, második a címvédő Ferencváros (16,9%), míg a harmadik helyre a Kisvárda (13,9%) került. Az ellenkező végen az Újpest (3,1%) – a DVTK (3,7%) – Puskás Akadémia (4,2%) hármas lenne „dobogós”.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2120
szavazógép
2020-05-20: Elhalálozás - :

Elhalálozás

2020-05-20: Sport - :

A legbefolyásosabb ember (Labdarúgás )

A világ labdarúgásában a legnagyobb befolyással bíró személyiség a Paris Saint-Germain elnöke, Nasszer al-Kelaifi – a France Football szerint. A francia szaklap kedden még csak kivonatosan ismertetett listája ötven nevet tartalmaz. Az arab üzletember mellett a Juventus ötszörös aranylabdás csatára, Cristiano Ronaldo és a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség elnöke, Gianni Infantino került be az első háromba.