Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Labdarúgás A legbefolyásosabb ember

2020. május 20., szerda, Sport

A világ labdarúgásában a legnagyobb befolyással bíró személyiség a Paris Saint-Germain elnöke, Nasszer al-Kelaifi – a France Football szerint. A francia szaklap kedden még csak kivonatosan ismertetett listája ötven nevet tartalmaz. Az arab üzletember mellett a Juventus ötszörös aranylabdás csatára, Cristiano Ronaldo és a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség elnöke, Gianni Infantino került be az első háromba.

  • Nasszer al-Kelaifi. Fotó: Getty Images
    Nasszer al-Kelaifi. Fotó: Getty Images

A France Football magyarázata szerint a PSG 46 éves tulajdonosa annak a munkának az elismeréseképpen végezhetett az élen, amellyel a párizsi klubot eljuttatta a sportág világelitjébe. Az újság az elnök érdemének tudja be, hogy amíg a Paris Saint-Germain 2011-ben csupán 44 ezer játékosmezt tudott értékesíteni, addig mára ez a mennyiség egymillió fölé emelkedett. A francia futballklub elismertségének további mutatójaként hozza fel, hogy követőinek száma félmillióról 87 millió fölé nőtt a világhálón. Al-Kelaifi, aki 2011-ben vásárolta meg a PSG-t, a BeIN Media Group elnökeként befolyásos alakja a nemzetközi médiának is, és egyik vezető képviselője hazájának, Katarnak, amely a következő világbajnokságot rendezi – írta a France Football.

A később nyilvánosságra hozandó ötvenes listán, amelyen több játékosügynök is szerepel, a legnagyobb futballsztárok közül ott van a hatszoros aranylabdás Barcelona-ász, Lio­nel Messi, továbbá Raheem Sterling, a Manchester City támadója, Mohamed Szalah, a Liverpool csatára és a Paris Saint-Germain két csillaga, Neymar és Kylian Mbappé is.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2125
szavazógép
2020-05-20: Sport - :

Gibraltári klub az élen (Labdarúgás)

A svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) legfrissebb tanulmányában a hazájukban legdominánsabb futballcsapatokkal foglalkozott, a listát a gibraltári Lincoln Red Imps vezeti, a mezőnyből itthon a Chindia Târgoviște, Magyarországon a Mol Fehérvár FC és a Ferencváros emelkedik ki.
2020-05-20: Sport - :

17 milliárd dolláros visszaesés várható (Sporttámogatás)

Egy adatközpontú sportmarketing cég előrejelzése szerint idén 37 százalékkal csökken világszerte a sportszponzoráció, ez összesen 17 milliárd dolláros visszaesést jelent 2019-hez képest.