Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Megyei nyugdíjpénztárLassan, de indul az ügyfélfogadás

2020. május 20., szerda, Közélet

Újraindul fokozatosan az ügyfélfogadás a Kovászna megyei nyugdíjpénztárnál, ahol – figyelembe véve az ügyfelek zömének életkorát – kiemelten fontos betartani az érvényben lévő biztonsági előírásokat. Az intézmény javasolja az érdekelteknek, hogy lehetőségeikhez mérten ügyeiket postai úton vagy elektronikus levelezéssel intézzék ezután is, munkatársaiktól továbbra is telefonon igényelhetnek útbaigazítást. Mint azt közleményükben jelezték, a szükségállapot idején hatékonynak bizonyult a modern kommunikációs és fizetési eszközök használata.

  • Mózes László felvétele
    Mózes László felvétele

Első körben a nyugdíjazáshoz szükséges eredeti iratokat, valamint a csatolt kérelmeket fogadják személyesen, munkanapokon 8.30 és 12.30 óra között, az igénylők ekkor kapják meg a regisztrációs számot is. A nyugdíjkérelem postai úton is továbbítható – átvételi igazolással – vagy elhelyezhető az intézmény postafiókjában.

Hasonló módon kérvényezhető a temetkezési segély, a kiadásokat igazoló dokumentumok másolatát postázni kell, esetleg elhelyezni a nyugdíjpénztár postafiókjába. A támogatás e-mailben is igényelhető a következő címeken: daniela.blaga@cnpp.ro, aurelia.bajan@cnpp.ro, emoke.szabo@cnpp.ro, angela.gal@cnpp.ro. A haláleseti juttatásokat postai úton fizetik vagy bankszámlára utalják.

Kihallgatásra, tanácsadásra a továbbiakban is telefonon vagy e-mailben – andreea.karoly@cnpp.ro, comunicare.covasna@cnpp.ro – lesz lehetőség, újabb rendelkezésekig nem igényelhető gyógykezelésre jogosító jegy.

A betegnyugdíjasok orvosi felülvizsgálata kapcsán a nyugdíjpénztár közölte, amennyiben a felülvizsgálati határidő a szükségállapot idejére esett, az érintettek postán vagy elektronikus formában küldhetik be az orvosi dokumentumokat a következő címekre: izabella.cirlan@cnpp.ro; judit.bartis@cnpp.ro; comunicare.covasna@cnpp.ro, telefonszám: 0267 318 829. Amennyiben az iratok nem megfelelőek, a nyugdíjasoknak klinikai vizsgálatokra lesz szükségük – hívta fel a figyelmet közleményé­ben az intézmény.

A szükséges típusnyomtatványokról, iratokról a nyugdíjpénztár honlapján pensii.covasna-ro.eu oldalon is tájékozódhatnak az érdeklődők. A Kovászna megyei nyugdíjpénztár címe: Sepsiszentgyörgy, Grigore Bălan út, 14. szám, telefonszám: 0267 310 535.

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 16
szavazógép
2020-05-20: Közélet - Iochom István:

Fokozatos újraindulás Kézdivásárhelyen

A kézdivásárhelyi Sürgősségi Esetek Helyi Bizottsága az újonnan életbe lépett törvények értelmében módosította az érvényben lévő intézkedéseket Kézdivásárhelyen: megnyíltak a parkok, de a játszótereket továbbra sem lehet használni, kinyit továbbá a Sinkovits Stadion sportpályája és a Báró Wesselényi Miklós Városi Könyvtár (felvételünkön) is – adta hírül a városháza kommunikációs irodája.
2020-05-20: Közélet - :

Aszfaltút Futásfalván

A Torja községhez tartozó Futásfalvára is került aszfaltút: egyelőre egy 600 méteres szakasz a falu bejáratától az egykori köz­ségházáig. Új hidat építettek, járdákat és parkolókat alakítottak ki, közlekedési táblákat szereltek – közölte a megyeháza sajtóirodája. Az út korszerűsítését a helyi önkormányzat finanszírozta a megyei tanács támogatásával.